• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο
  Δίνει εντολή να κοπούν δέντρα στο κέντρο της πόλης και εκπρόσωπεί τους δημότες στο σύνδεσμο Πεντέλης και το δασόκτημα Συγγρού!

  Ζητούμε τριπλή παραίτηση του αντιδημάρχου Στέφανου Τσιπουράκη για τα κομμένα δέντρα χωρίς νόμιμη απόφαση

  Οι θλιβερές εικόνες των κομμένων δέντρων που αντίκρισαν οι συνδημότες μας στην οδό Δήμητρος αλλά και στη Βασιλίσσης Σοφίας αποτελούν απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται το πράσινο και το περιβάλλον η διοίκηση Αμπατζόγλου..


  Τα δέντρα ήταν πολυετή, υγιή και αειθαλή. Κόπηκαν χωρίς λόγο και νόμιμες διαδικασίες και μάλιστα μετά τις αντιδράσεις στα social media από μία φωτογραφία που διέρρευσε, η διοίκηση προκειμένου να μπαλώσει την κατάσταση, πρόχειρα τοποθέτησε κάποια δενδρύλλια εσπεριδοειδών ενώ σιγά σιγά ξεπρόβαλλαν και τα πρώτα τραπεζάκια.

  Δεδομένου ότι η κοπή δέντρων άνευ αιτιολογίας και άδειας διώκεται ποινικά, η παράταξή μας ζήτησε από τη διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου στο πλαίσιο της επιτροπής ποιότητας ζωής αν υπάρχει οποιαδήποτε σχετική νόμιμη απόφαση. Ουδεμία απάντηση εδώ και 4 ημέρες.
  Αλίμονο εάν ξηλώναμε κατά βούληση όποιο δέντρο μας ενοχλούσε και το αντικαθιστούσαμε με δενδρύλλια κυρίες και κύριοι της διοίκησης!
  Οι δημότες απαιτούν από το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον αναπληρωτή του, αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, κ. Στέφανο Τσιπουράκη να παρουσιάσουν δημόσια τα έγγραφα τα οποία δικαιολογούν μία τέτοια ενέργεια και παράλληλα να μας εξηγήσουν γιατί το έκαναν.
  Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσιπουράκης είναι αντιπρόεδρος του συνδέσμου Προστασίας και ανάπλασης Πεντελικού (!) καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου  του δασοκτήματος Συγγρο (!) εκπροσωπώντας το Δήμο μας.
  Ούτε θέλουμε να διανοηθούμε ότι κάπως έτσι αντιλαμβάνεται το πράσινο για την Πεντέλη και το Συγγρού και αναρωτιόμαστε αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εκπροσωπεί το Δήμο μας σε αυτούς τους θεσμούς που κατά κύριο λόγο προασπίζονται το φυσικό περιβάλλον.

  Καλούμε το Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου που έχει την συνολική πολιτική ευθύνη (μάσκες, λεωφορεία, καθυστερήσεις έργων, στασιμότητα κλπ) να ζητήσει την παραίτηση του αναπληρωτή του και αρμόδιου αντιδημάρχου περιβάλλοντος κ. Στέφανου Τσιπουράκη καθώς και από τον ίδιο να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του δασοκτήματος Συγγρού αλλά και από τη θέση του αντιπροέδρου του ΣΠΑΠ.
  Ο επικεφαλής της παρατάξης Γιώργος Καραμέρος δηλώσε σχετικά:

  “Αντί να φυτεύουν δέντρα ή έστω να στολίζουν κάποια στις γειτονιές λόγω των ημερών, κόβουν από τη ρίζα το πράσινο της πόλης. Αυτή είναι η αντίληψή τους για το περιβάλλον και τη δείχνουν ανέμελα.

  Εκμεταλλεύονται την περιορισμένη κυκλοφορία για να ασχημονούν στην πόλη, ερήμην των δημοτών. Αυτό κάνουν σε κάθε λειτουργία του Δήμου.
  Καλύπτουν τις πράξεις τους πίσω από τον κορονοϊό. Εξοργίζοντας όχι μόνο αυτούς που τους ψήφισαν αλλά και αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί τους μετά τις εκλογές που δεν φέρουν συνολικά την ίδια ευθύνη.

  Ζητήσαμε τα σχετικά έγγραφα για τα κομμένα δέντρα της οδού Δήμητρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής και ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
   Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης μετάβασης όσοι με πριόνια κυνηγούν το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει οφείλουν να πηγαίνουν σπίτι τους και όχι επειδή λήγει η θητεία Αντιδημάρχου στο τέλος Δεκεμβρίου. Καλούμε τον κ. Αμπατζόγλου να απαντήσει για πρώτη φορά με στοιχεία έγγραφα και επί της ουσίας και κυρίως να πράξει τα δέοντα έστω και εκ των υστέρων για ακόμα μία φορά.”