• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Υποψήφια με το # Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο η Μαρία Καράμπελα

  Την υποψηφιότητα της Μαρουσιώτισσας δασκάλας και φιλόλογου, Μαρίας Καράμπελα, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Καραμέρος. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας η ίδια δήλωσε: «Η κορυφαία μάχη είναι να παραμείνεις Άνθρωπος, ενεργός και υπεύθυνος πολίτης για το κοινό καλό, την επιβίωση και την ανάπτυξη όλων των συμπολιτών μας. Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά της πόλης μας, στους νέους και νέες που ευελπιστούν με όραμα και δικαίωμα ΣΤΗΝ ΖΩΗ, στην αξιοπρέπεια και την ΕΡΓΑΣΙΑ, στην ΠΑΙΔΕΙΑ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, στις ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, στην ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, στον ΑΝΕΡΓΟ-Η, στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ, στα ΑμεΑ, στην ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ στόχος μου είναι Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα δύσκολα χρόνια που καλείται Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ και το ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΑΣ να δώσει το δικό του αγώνα δίπλα στον καθένα και την καθεμία από εμάς ατομικά, οικογενειακά και συλλογικά. Για τους λόγους αυτούς συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις, γνώσεις και εμπειρίες με το κοινωνικό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Καραμέρου εκτιμώντας το ήθος του, την προσωπικότητά του και την κοινωνική Ανθρώπινη προσφορά του».

  Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τη Μαρία Καράμπελα στο # Ενωμένο Μαρούσι, μια δυναμική γυναίκα, με διακριτή και άψογη επιστημονική παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αλλά και με πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κάθε ηλικίας. Με την ποιότητα, την εμπειρία και τη θετική ενέργεια που έχει ως άνθρωπος μπορεί να προσφέρει πραγματικά στην προσπάθεια για αλλαγή και επανεκκίνηση της πόλης που αγαπάμε».

  Η Μαρία Καράμπελα γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο Μαρούσι και η μητέρα της προέρχεται από την Μαρουσιώτικη οικογένεια Γ. Βιλιώτη- Μ. Λίτσα. Είναι δασκάλα και φιλόλογος με 31 χρόνια υπηρεσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επί 11 χρόνια Σχολικός Σύμβουλος στις Κυκλάδες, στην Αργολίδα και στην Μεσσηνία. Σήμερα υπηρετεί ως δασκάλα ειδικής αγωγής  στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου. Επιπλέον, είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες και στην Κοινωνική Πολιτική Αγωγή, Επιστημονική Συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης, είναι Ερευνήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πολυγλωσσία στην Ε.Ε., Πρόεδρος του Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Καλαμάτας, ενεργό μέλος του Ιδρύματος και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ι. Μητρόπολης Μεσσηνίας για ευπαθείς οικογένειες και άπορους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.ΦΙ.Α.). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο για την εκπαίδευση, ενώ ασχολείται με την έμφυλη διάσταση στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό νέων εκπαιδευτικών, την εκπαίδευση ενηλίκων, την αρωγή ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ως συνεργάτης του ΙΤΥΕ –Διόφαντος εκπονεί ψηφιακό υλικό για το Ψηφιακό Σχολείο.