• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Το #Ενωμένο Μαρούσι κατέθεσε εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού 2021 αλλά και τεχνικό πρόγραμμα

  Ασκώντας σταθερά γόνιμη και υπεύθυνη αντιπολίτευση η παράταξή μας κατέθεσε εναλλακτικό σχέδιο τόσο για τον προϋπολογισμό του 2021 όσο και για το τεχνικό πρόγραμμα.
  Ενα σχέδιο με σοβαρές προτάσεις για την πόλη και συμβατό με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση πού θα φέρει πόρους στην Ελλάδα από το ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το ΕΣΠΑ το επόμενο διάστημα.
  Η διοίκηση Αμπατζόγλου διά του, επί 14η χρονιά, αντιδημάρχου Οικονομικών και οργανωτικού γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρου Σταθούλη επέλεξε να φέρει ένα ακόμη κακό σχέδιο προϋπολογισμού με περικοπές έως και 20% σε όλους τους τομείς, σχεδόν αντίγραφο των προηγούμενων ετών που δεν μπόρεσε ποτέ να εκτελέσει.

  Απέρριψε τις προτάσεις μας παρα το απολογητικό ύφος κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μείωσαν τις δαπάνες για τα σχολεία της πόλης κατά 20%

  Μία πόλη που εδώ και 19 χρόνια δεν έχει χτιστεί ούτε ένα νέο σχολείο.

  Δεν υπολόγισαν ούτε ένα ευρώ για δαπάνες για την πανδημία του κορονοϊού  το 2021 προκειμένου να συνεχίσουν το μεγάλο κόλπο των απευθείας αναθέσεων.
  Όπως έκαναν με την αγορά των τριών τουρκικών λεωφορείων έναντι 560.000 ευρώ πριν λίγους μήνες.
  Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Οικονομικών
  παραδέχτηκαν ότι οι προτάσεις της παράταξής μας είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά με πλείστες όσες δικαιολογίες παρέπεμψαν την ένταξή τους και την ψήφιση τους σε κάποια από τις επόμενες τροποποιήσεις.
  Χαμένοι βγαίνουν οι δημότες δυστυχώς.
  Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συνεδριάσεις (έγιναν δύο αναγκαστικά) για τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου ήταν μία πραγματική παρωδία μέσω τηλεδιάσκεψης με συνεχόμενες διακοπές του ήχου τεχνικά προβλήματα μέχρι που τελικά προκλήθηκε και επανάληψη της συνεδρίασης από  την Τρίτη 15/12 την Πέμπτη 17/12 λόγω διακοπής ρεύματος στο Δημαρχείο και αδυναμίας συμμετοχής των μελών της διοίκησης καθώς δεν υπάρχει σε κανένα χώρο του Δημαρχείου κάποιο εφεδρικό σύστημα ηλεκτροδότησης για έκτακτη ανάγκη.

  Τοποθετήθηκαν αναλυτικά τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καραμέρος όσο και ως ειδικοί αγορητές οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Βασίλης Μπούρας για τον προϋπολογισμό και Πέτρος Κούκουζας για το τεχνικό πρόγραμμα.

  Ο κ. Καραμέρος δήλωσε με αφορμή την καταψήφιση του  προβληματικού προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος που πρότεινε η διοίκηση:
  “Κόβετε πόρους από τα σχολεία (19,2%) το πράσινο 26,7% τα τεχνικά έργα (19,3) για να τους ξοδέψετε σε απευθείας αναθέσεις.
  Ως κομματική, η διοίκηση Αμπατζόγλου δεν  έχει αντιληφθεί ποια είναι τα έργα και οι προτεραιότητες που θα μπορούσαν να φέρουν πόρους και βιώσιμη ανάπτυξη στην πόλη.
  Βυθίζετε το Μαρούσι στην μετριότητα και έχετε την ψευδαίσθηση ότι νοικοκυρεύετε την κατάσταση. Διαλύσατε την αγορά.
  Όντας σε μία δική σας μικροκομματική πραγματικότητα, με εμφανώς κακή συνεργασία μεταξύ σας δεν αντιλαμβάνεστε τις δυνατότητες της πόλης.
  Μοναδική προτεραιότητα είναι πως θα κάνετε καμία ανάθεση από 20 χιλιάδες έως 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ η ίδια αυτή πονηριά ξεκίνησε από την κυβέρνησή σας και το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν προέβλεψε ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για την Πανδημία το 2021, για να συνεχίσετε το μακελειό του ταμείου με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις απευθείας ανάθεσεις στη λογική του κατεπειγόντως.
  Είχατε τόσους μήνες να σχεδιάσετε και δεν κάνατε τίποτα. Ο κορονοϊός δεν είναι κατεπείγων πλέον, αλλα μια  ζοφερή πραγματικότητα που χρησιμοποιείτε. Κρύβεστε πίσω από τον κορονοϊο εργαλειοποιώντας την τραγωδία που κοστίζει τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας την ημέρα.
  Σας καταθέσαμε τόσο για το τεχνικό πρόγραμμα όσο και για τον προϋπολογισμό ένα επεξεργασμένο κοστολογημένο και στη σωστή και σύγχρονη κατεύθυνση όπως παραδεχτήκατε, για ψηφιοποιήσεις αρχείων, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, πράσινες παρεμβάσεις, ποδήλατα, κλπ

  Επιδεικνύετε διαχειριστική ανεπάρκεια μην μπορώντας να προχωρήσετε π.χ το έργο του ρέματος Σαπφούς που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής από το 2016 ή το γήπεδο ποδοσφαίρου. Έχετε κλειστή εδώ και μήνες την Πλατεία Ηρώων. Από τη σημερινή διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια κοντεύουν δύο χρόνια και δεν έχετε καταφέρει να πάρετε έστω ένα έργο της προκοπής. Από το 2015, όπου μπορούσατε να το κάνετε αλλά αντιπολιτευόσασταν τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πρόσφατα καταρτίσατε τα οργανογράμματα των θέσεων των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραματικά το προσωπικό του Δήμου μας καθώς με την κινητικότητα του δημοσίου προσωπικό έφευγε αλλά ουδείς έρχονταν.
  Δυστυχώς είστε κατώτεροι των περιστάσεων.
  Το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου που συντάξετε ανέμελα, επιβεβαιώνει ότι και πάλι Θα πέσετε έξω.