• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Το #Ενωμένο Μαρούσι δεν θα συμμετάσχει στο πάρτυ με τα λεφτά των δημοτών. Μέσα σε μία συνεδρίαση σπατάλησαν 750.000 ευρώ!

  Σκανδαλωδώς ξεκίνησε το πάρκινγκ Ευτέρπης και σκανδαλωδώς εγκαινιάζεται με ένα πάρτυ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που θα κοστίσει στην τσέπη των δημοτών 25.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση και δύο οθόνες που θα κοστίσουν 200 χιλιάδες ευρώ.

  Έτσι λοιπόν η παράταξη μας #Ενωμένο Μαρούσι δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία των μελών της όσα έγιναν έως τώρα και φυσικά τις σκανδαλώδεις δαπάνες που ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο, όπως οι επιπρόσθετες 516 χιλιάδες ευρώ που θα δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία security για ένα μόλις χρόνο!

  Υπενθυμίζουμε για το θέμα του πάρκινγκ τα εξής:
  1) Εξ αρχής για την κατασκευή του πάρκινγκ χρησιμοποιήθηκαν διαδικασίες ώστε να υπάρξει ουσιαστικά επιλογή μιας συγκεκριμένης εταιρίας με απ’ ευθείας διαπραγμάτευση με το δήμαρχο.
  2) Η κατασκευή του χώρου στάθμευσης καθυστέρησε αδικαιολόγητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα βιωσιμότητας στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονταν επί της πλατείας ΕΥΤΕΡΠΗΣ αλλά και στους γύρω εμπορικούς δρόμους (π.χ Δήμητρος)
  3) Η προσπάθεια της διοίκησης Πατούλη να προικοδοτήσει την εταιρία κατασκευής του χώρου στάθμευσης με υπαίθριο αναψυκτήριο, διπλάσιο σε εμβαδόν από το προβλεπόμενο στη μελέτη, το οποίο και θα εκμεταλλεύεται, οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση της παράδοσης του έργου από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα.
  4) Η αλλαγή των σχεδίων, της αρχικής σύμβασης, για την κατασκευή της πλατείας ΕΥΤΕΡΠΗΣ, θα στοιχίσει στους Μαρουσιώτες πάνω από 450.000 €.

  Τέλος όπως αναφέραμε στον πρόλογο η τελετή των εγκαινίων θα στοιχίσει στους κατοίκους του Αμαρουσίου 25.000€ και κυρίως η προμήθεια και η τοποθέτηση του «αστικού εξοπλισμού» – «σύστημα πληροφόρησης των πολιτών»,  για την πλατεία Ευτέρπης 200.000€ !

  Οι μεθοδεύσεις λοιπόν της απερχόμενης διοίκησης που καμία διαφορά δεν έχει με την επόμενη αφού είναι οι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, προκαλούν. Και οι αριθμοί είναι μόνο από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:
  Δαπάνες:

  516.000€ για την εταιρία  security για ένα χρόνο

  200.000€  για δύο οθόνες

  25.000€ για το πάρτυ!

  Μόνο σε μία συνεδρίαση, εν μέσω θέρους, χρεώνουν όλους εμάς τους Μαρουσιώτες σχεδόν με 750 χιλιάδες ευρώ!

  Προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα προς την επόμενη (τρόπος του λέγειν) διοίκηση Αμπατζόγλου:
  1. Εγκρίνει η νέα διοίκηση του δήμου το κόστος των εγκαινίων και του «αστικού εξοπλισμού» βλέπε οθόνη εντός της πλατείας;
  2. Σκοπεύει η νέα διοίκηση του δήμου να κατεδαφίσει το τείχος που χωρίζει την πλατεία και εμποδίζει την οπτική επαφή των περαστικών; Σημειώνουμε πως το αντιαισθητικό τείχος δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη κατασκευής της πλατείας.
  3. Σκοπεύει η νέα διοίκηση του δήμου να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση παραχώρησης με την εταιρία κατασκευής και εκμετάλλευσης προς το συμφέρων των πολιτών και κατοίκων της πόλης μας ;
  4. Και ευκαιρίας δοθείσης, ενημερώθηκε ο κ. Αμπατζόγλου πώς από κακούς χειρισμούς του προκατόχου του, των κοινών συνεργατών τους,  χάθηκε η χρηματοδότηση για το Open Mall στο εμπορικό κέντρο επειδή καθυστέρησαν να υποβάλουν την πρόταση;

  Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα παραπάνω, οι δημότες Αμαρουσίου πρέπει να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για τις προθέσεις και τους χειρισμούς της απερχόμενης και επερχόμενης διοίκησης που ταυτίζονται κατά 99% αλλά και σίγουροι ότι η παράταξή μας, το #Ενωμένο Μαρούσι θα αποτελεί μία σταθερή φωνή αλήθειας και προάσπισης των συμφερόντων των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο.

  Μαρούσι, 26/06/2019