• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Τέλος για τους Μαρουσιώτες το 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου με απόφαση Κεραμέως και “πλάτη” Αμπατζόγλου

  Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου στις 09.03.2022 χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά (εισαγωγή με κλήρωση) το 1ο γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αμαρουσίου με Υπουργική Απόφαση.

  Πρώτη η δημοτική μας παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» γνωστοποίησε το ζήτημα και τις επιπτώσεις της απόφασης, στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου της 10ης Μαρτίου 2022, όπου η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια τόσο μέσω του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας όσο και με δήλωση του ίδιου του δημάρχου.
  Μας προξενεί εντύπωση η μη ενημέρωση του δημάρχου από τη κα Κεραμέως (βουλεύτρια Βόρειου Τομέα), για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στη φοίτηση των παιδιών της γειτονιάς του κέντρου της πόλης στο 1ο γυμνάσιο και 1ο λύκειό της. Από την άλλη δεν μας εκπλήσσει καθώς ο κ. Αμπατζόγλου είναι πάντα εκτός των σοβαρών εξελίξεων που αφορούν την πόλη μας.

  Η κα Κεραμέως αγνόησε επιδεικτικά τόσο το δήμο Αμαρουσίου όσο και τους γονείς των μαθητών των σχολείων του κέντρου της πόλης. Λειτούργησε με αλαζονεία, προσβάλοντας τους συμπολίτες μας και το δήμο.

  Εάν εφαρμοστεί ο νόμος της Ν.Δ. για τα πειραματικά σχολεία τότε οι μαθητές της 1ης γυμνασίου θα προκύψουν μετά από κλήρωση μεταξύ των μαθητών της ευρύτερης περιοχής και των όμορων δήμων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για φοίτηση στα συγκεκριμένα σχολεία. Τα δε υπόλοιπα παιδιά της περιοχής θα φοιτήσουν σε κάποιο από τα κοντινότερα γυμνάσια του δήμου μας.  Παραπειστικά ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου προτείνει και εμμέσως υπόσχεται στους γονείς των δημοτικών σχολείων την εισαγωγωγή τους στο νεοσύστατο Πειραματικό ενώ γνωρίζει ότι αυτό βάσει νόμου γίνεται μόνο με κλήρωση για παιδιά και οικογένειες από όλη την Αττική. Αντί να καταδικάσει την απόφαση της υπουργού διαπραγματεύεται την παράδοση ενός εμβληματικού σχολείου της πόλης μας.
  Το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα προκύπτει από την ιδεοληπτική αντίληψη της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως για τη δημιουργία πολλών “πειραματικών” σχολείων χωρίς κριτήρια παρά μόνο την προσωπική στρατηγική της περί δήθεν αριστείας. Σε έναν δήμο όπου οι κ.κ Αμπατζόγλου και Πατούλης απέτυχαν επί 16 χρόνια να προσθέσουν έστω και μία σχολική αίθουσα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έρχεται τώρα η γαλάζια λαίλαπα να στερήσει από τις οικογένειες της πόλης (Κέντρο Αμαρουσίου, Άγιος Νικόλαος, ΚΑΤ κλπ) την πρόσβαση στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρουσίου.
  Η προσωπική αυτή στρατηγική Κεραμέως την έχει φέρει απέναντι όχι μόνο με το δήμο Αμαρουσίου αλλά και με τον δήμο Αθηναίων σε αντίστοιχη περίπτωση.
  Καλούμε τη δημοτική Αρχή να μη μείνει μόνο σε ανώδυνες ανακοινώσεις αλλά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί, με αντίστοιχες διοικητικές πράξεις, η απρόσκοπτη φοίτηση όλων των μαθητών και μαθητριών που διαμένουν εντός των σημερινών ορίων του 1ου γυμνασίου και 1ου λυκείου στα σχολεία αυτά, όχι μόνο για τη χρονιά 2022 -2023 αλλά και για τις προσεχείς χρονιές.

  Ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Γιώργος Καραμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα: ” Οι Δημότες Αμαρουσίου διαπιστών με πικρία και αγανάκτηση ότι η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και βουλεύτρια βορείου τομέα Αθηνών στερεί από δεκάδες οικογένειές της πόλης μας την πρόσβαση στο  (ιστορικό) σχολείο της γειτονιάς και της πόλης τους.

  Στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρουσίου που φοίτησαν γενιές και γενιές Δημοτών θα εισάγονται πλέον μαθητές μόνο με κλήρωση και από όλη την Αττική.

  Ο κ. Αμπατζόγλου πάντα μαθαίνει τα δυσάρεστα τελευταίος και η αδυναμία του στερεί από τις μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο. Αν αυτό δεν είναι Αποτυχία Τι άλλο μπορεί να είναι;

  Και μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί βολικό και δεδομένο τον μεταβατικό Δήμαρχο Αμπατζόγλου αλλά αυτό δεν της δίνει δικαίωμα να ανοίγει διαρκώς πληγές στην καθημερινότητα των δημοτών και των κατοίκων. Αν θέλουν περισσότερα πειραματικά ας χτίσουν περισσότερα σχολικά κτίρια και ας προσλάβουν εκπαιδευτικούς αντί να σκορπούν δισεκατομμύρια σε ημετέρους και απευθείας αναθέσεις. 

  Διαλύουν την παιδεία, διέλυσαν την υγεία, ροκανίζουν το εισόδημα, εφαρμόζουν τις ιδεοληψίες τους με κάθε κόστος, μας γυρίζουν όλο και πιο πίσω. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην χωρίς σχέδιο, αιφνιδιαστική, πρόχειρη και παράλογη απόφαση της υπουργού και την καλούμε να την αναθεώρησει.”

  16.03.2021