• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Τακτοποιούν τα προβλήματα του Mall σε βάρος του Αμαρουσίου, Αμπατζόγλου και κυβέρνηση

  Η υπόθεση του Mall ταλανίζει το Μαρούσι 15 χρόνια. Η Lamda Development εκμεταλλευόμενη το νόμο για την ιδιωτική πολεοδόμηση όπου με ειδικά χωρικά σχέδια παρακάμπτονται τα σχέδια πόλης των Δήμων (νόμος Σαμαρά 2014) προσπαθεί να νομιμοποιήσει μια σειρά αυθαιρεσιών χωρίς να αποδώσει τα αντισταθμιστικά που οφείλει στου Μαρουσιώτες.

  Ούτε καν αυτά που προβλέπει το Ειδικό χωρικό Σχέδιο που προτείνει! (ελεύθεροι χώροι ισοζύγιο κλπ)

  Με μεγάλη προθυμία της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου από τον Αύγουστο γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εταιρίας, το θέμα να κλείσει και η Lamda να πληρώσει όσο γίνεται λιγότερα!

  Μέσα σε αυτή τη μεθόδευση ο νέος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου έσπευσε 29 Αυγούστου, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του (28 Αυγούστου) να συναντήσει τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου ο οποίος επίσης πριν ορκιστεί υπουργός ήταν διαπραγματευτής της Lamda για το Ελληνικό !!

  Αφού προφανώς πήρε την γραμμή “Η LAMDA πάνω από όλα”  που καθημερινά και με ένταση οι υπουργοί της κυβέρνησης διατυμπανίζουν από τα κανάλια έσπευσε να την εφαρμόσει.

  Την σκυτάλη πήρε ο “διαπρεπής” αντιδήμαρχος πολεοδομίας  Κώστας Ρώτας όπου στις  αιφνιδιαστικές συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου με εντολή κυβέρνησης και Δημάρχου απεμπολεί τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του Δήμου μας έναντι του Mall και της Lamda.

  Ο κ. Αμπατζόγλου μάλιστα προσπάθησε στο Δημοτικό συμβούλιο Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσει την ελάχιστη συμβατική υποχρέωση της Lamda (να αγοράσει δλδ από την Εθνική Τράπεζα το παλιό οικόπεδο της ΕΤΕΒΑ για να το αποδώσει ως κοινόχρηστο χώρο στο σχέδιο) ως προσωπική του επιτυχία των πρώτων 22 ημερών της θητείας του!

  Δεν γνώριζε ή δεν του είπαν οι “μόνιμοι” αντιδήμαρχοι Πατούλη που συνδιοικούν και τώρα μαζί του, ότι το 2016 τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και ο προκάτοχός του όχι μόνο δεν συναίνεσαν όπως έκανε αυτός στην υποχώρηση αλλά η μεν Περιφέρεια γνωμοδότησε αρνητικά για το ελλιπές και σύμφορο για το Δημόσιο συμφέρον Ειδικό χωρικό ο δε Δήμος (Πατούλης) ζητούσε έστω και προσχηματικά περισσότερα αντισταθμιστικά που τώρα ξεχάστηκαν από τον  κ. Αμπατζόγλου ο όποιος τα χαρακτήρισε “μιζέρια”!

  Θεωρούμε ότι ο κ. Αμπατζόγλου είναι μεν καλοπροαίρετος αλλά δέχεται κομματικές πιέσεις, είναι βιαστικός και δεν γνωρίζει καλά το θέμα.

  Οφείλει έστω την ύστατη ώρα να ορθώσει ανάστημα, να προστατέψει τα συμφέροντα της πόλης και να μην διαβάζει στο Δημοτικό συμβούλιο τα επιχειρήματα και τις επιτυχίες της Lamda ως θέσεις και επιτυχίες του Δήμου Αμαρουσίου γιατί εκτίθεται