• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Συνένοχοι ο κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του στο «έγκλημα» του Δάσους Συγγρού!

  Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δια της σιωπής της είναι συνένοχη στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στο Δάσος Συγγρού!

  Εδώ και λίγες ημέρες πραγματοποιείται σε έναν από τους μεγαλύτερους «πνεύμονες» της Αθήνας, το Δασόκτημα Συγγρού έργο καθαρισμού που είναι εντελώς καταστροφικό για δασική περιοχή.

  Ο καθαρισμός από το έδαφος έως τα 2 μέτρα ύψος συνίσταται για πάρκα και άλση και είναι άκρως ακατάλληλος και επικίνδυνος για τα δάση. Τα δάση έχουν πανίδα, χλωρίδα, φωλιές, ρέματα κ.α. που ισοπεδώνονται με τέτοιου είδους… καθαρισμούς με τρακτέρ από τα οποία έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες όπως συμβαίνει τώρα στο δάσος Συγγρού.

  Τα ολέθρια αποτελέσματα της επικίνδυνης απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών είχαμε την δυνατότητα να δούμε όλοι μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το περασμένο Σάββατο (26/11) από την συλλογικότητα «Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες του».

  Είδαμε πολτοποιημένες χελώνες από τα μηχανήματα που εργάστηκαν μέσα στο δάσος και δεκάδες κομμένους κορμούς εμφανώς υγιών δένδρων. Είδαμε ότι τα ξερά κλαδιά από τις προηγούμενες θεομηνίες και τις χιονοπτώσεις βρίσκονται κρεμασμένα ακόμα στα δένδρα.

  Οι εργασίες παρότι γίνονται για την πυροπροστασία του δάσους πραγματοποιούνται με βενζινοκίνητα μηχανήματα χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο για την περίπτωση φωτιάς κατά την εργασία.

  «Εύγε» στον Υπουργό και το Ι.Γ.Ε. που οφείλει να προστατεύει το μοναδικής ομορφιάς δασόκτημα και όχι να το καταστρέφει με τρακτέρ που έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες τους!

  «Εύγε» και στην διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που απουσιάζει για μια ακόμη φορά από τα μεγάλα γεγονότα της πόλης!

  Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον πολυφωτογραφημένο – συνήθως μπροστά σε ανύπαρκτα έργα ή χωρίς σοβαρή αφορμή – Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου αλλά ούτε και από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Στέφανο Τσιπουράκη που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Γ.Ε.

  Βέβαια η έκπληξη θα ήταν ο κ. Αμπατζόγλου να ψέλλιζε έστω κάποια διαμαρτυρία σε βάρος κυβερνητικής απόφασης που θίγει τις δημότισσες και τους δημότες Αμαρουσίου.

  Η υπόθεση του Δάσους Συγγρού είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε ως δημότες Αμαρουσίου στην απερχόμενη κουρασμένη διοίκηση του Δήμου. Καλούμε τις πολίτισσες και του πολίτες Αμαρουσίου ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης σε… συναγερμό για το Δάσος Συγγρού και σε συστράτευση με την δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι!

  Την μοναδική παράταξη που μπορεί να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της πόλης και να αντισταθεί στο οικολογικό έγκλημα στο οποίο συμπράττουν δια της σιωπής τους ο κ. Αμπατζόλγου και οι συνεργάτες του.

  Το Δάσος Συγγρού δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον ελληνικό λαό!