• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Συνάντηση με τον Σύλλογο Αγίου Νικολάου ΚΑΤ Αμαρουσίου για τα προβλήματα της γειτονιάς

  Η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι συνεχίζει τις δράσεις της καταγράφοντας τα προβλήματα και καταθέτοντας προτάσεις για όλες τις γειτονιές της πόλης του Αμαρουσίου. Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο επισκέφτηκε την περιοχή Αγίου Νικολάου ΚΑΤ, όπου συνομίλησε με κατοίκους και συναντήθηκε με εκπροσώπους του συλλόγου (Πρόεδρος κ. Βασίλειος Μπακάλης).

  Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στασιμότητα στην επίλυση κάποιων χρόνιων προβλημάτων για τα οποία μάλιστα έχουν παρθεί και συγκεκριμένες ομόφωνες αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο ή τις επιτροπές του Δημου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μη εφαρμογής των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην οδό Άρεως καθώς έχει υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση από πλευράς διοίκησης του δήμου με αποτέλεσμα να σημειώνονται τροχαία ατυχήματα σχεδόν καθημερινά.

  Άλλα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της περιοδείας στους δρόμους της γειτονιάς είναι τα εξής:

  • Η ανάγκη να δείξει ο Δήμος ενδιαφέρον για το σπίτι μουσείο του μεγάλου Γιάννη Τσαρούχη στην οδό Πλούταρχου που θα έπρεπε να αποτελεί διακεκριμένο πολιτιστικό τοπόσημο της πόλης μας και όχι ένας ξεχασμένος, από την ανιαρή και αναποτελεσματική διοίκηση Αμπατζόγλου, θησαυρός.
  • Η προστασία και ανάδειξη του ελεύθερου χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Πλούταρχου και Κνωσσού.
  • Η  δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων με κέντρο ημερήσιας φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης, στο ακίνητο του ιστορικού “Οίκου Τυφλών”  (έκταση μεταξύ των οδών Βασιλέως Αλεξάνδρου και Αριστοφάνους) για το οποίο ο Δήμος αποφάσισε στις 4/11/2020 και ένα χρόνο μετά δεν έχει κάνει τίποτα.
  • Καλύτερος φωτισμός και συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία για περισσότερες περιπολίες σε μία γειτονιά όπου είναι απαραίτητο και λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
  • Προώθηση του έργου της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ κατά το μήκος που έχουν βάθος τα πρανή και επιτρέπουν ώστε να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι για αθλητισμό που δεν διαθέτει η γειτονιά η οποία είναι και κομμένη στα δύο.
  • Οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται στην οδό Ηροδότου
  • Να μπεί τέλος στον πολυετή εμπαιγμό της διοίκησης Αμπατζόγλου (ίδιοι συνεργάτες από το 2006)  για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου.

  Μετά το τέλος της συνάντησης ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Γιώργος Καραμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  ” Οι κάτοικοι αυτής της πολύ όμορφης γειτονιάς της πόλης μας ακριβώς στα σύνορα με το δήμο Πεύκης και το δήμο Κηφισιάς αναρωτιούνται αν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν επιστρέφουν στη γειτονιά τους δίνοντας κάποια υπεραξία.

  Μία γειτονιά που δεν έχει ούτε έναν αθλητικό χώρο, είναι κομμένη στα δύο από τη σιδηροδρομική γραμμή και στηρίζεται στην αγάπη που της δείχνουν οι κάτοικοι και τις προσπάθειές τους. Φθαρμένη οδοσήμανση κατεστραμμένοι κάδοι και δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, δεν μπορούν να χαλάσουν την όμορφη εικόνα αυτή της γειτονιάς όσο και αν η διοίκηση του δήμου αδιάφορεί.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 δεν εκτελέστηκε ούτε ένα ευρώ έργο από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την περιοχή Αγίου Νικολάου ΚΑΤ. 

  Δεν είναι όμως μόνο το τεχνικό πρόγραμμα που εκθέτει τον κ. Αμπατζόγλου και τη διοίκηση του. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε μία πόλη που αγαπάμε τα κατοικίδια μας, και ειδικά σε αυτή τη γειτονιά, δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο ειδικού κάδου κατά μήκος των περιπατητικών διαδρομών που θα μπορούσε να διευκολύνει τους κατοίκους για τα κατοικίδιά τους.

  Ενώ ο Δήμος χρηματοδοτείται αδρά για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων οι κάτοικοι πληρώνουν από την τσέπη τους για τη στείρωση των γατιών τόσο εδώ όσο και στις άλλες γειτονιές. Μπορεί όλα αυτά να είναι αδιάφορα ή λεπτομέρειες για τους επί 14 χρόνια αντιδήμαρχους του κ. Αμπατζόγλου και κυρίως τον ίδιο, όμως η όμορφη πόλη μας δεν είναι μόνο real estate και απευθείας αναθέσεις. Θέλει δουλειά και φροντίδα σε κάθε δρόμο σε κάθε γειτονιά. Η ανεξάρτητη παράταξη μας #Ενωμένο Μαρούσι είναι η μόνη δυνατή φωνή που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα γιατί τα ζει και τα γνωρίζει αλλά και ώθηση στην πόλη μας”

  Πλουτάρχου και Κνωσσού