• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Σκανδαλώδης καθυστέρηση της μεταστέγασης ΚΕΠ και Ληξιαρχείου Αμαρουσίου

  Την καθυστέρηση και την απραξία της Δημοτικής διοίκησης στο ζήτημα της μεταστέγασης του ΚΕΠ και του Ληξιαρχείου Αμαρουσίου ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι κ. Πέτρος κούκουζας και Σπύρος Μπογδάνος με ερώτηση που κατέθεσαν προς Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο και τις Αρμόδιους/ες Αντιδημάρχους, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

  Το κείμενο της ερώτησης είχε ως εξής:

  Αξιότιμοι κύριοι.
  Στην πρόσφατη συνάντηση μας με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Αμαρουσίου πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως υπάρχουν προβλήματα στη μετεστέγαση τόσο του ληξιαρχείου όσο και του Κ.Ε.Π. σε επιλεγμένα κτίρια εντός του κέντρου της πόλης μας.
  Η περίπτωση της μεταφοράς της υπηρεσίας του ληξιαρχείου έχει κλείσει τα δύο χρόνια από την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου για την κατάρτηση των όρων διακήρυξης της αρχικής μειοδοτικής δημοπρασίας. Αφού περάσατε στη διαδικασίας της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της οδού Γαρδέλη και στην απαιτούμενη σύμβαση, ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του κτιρίου οι οποίες μάλιστα δεν τελείωσαν στην προκαθορισμένη ημερομηνία περαίωσης και δώσατε τη σχετική παράταση. Στη συνέχεια κρίνοντας καθυστερημένα, πως οι ανάγκες της υπηρεσίας απαιτούν μεγαλύτερο χώρο διαπραγματευτήκατε πάλι απ’ ευθείας με τον ιδιοκτήτη του διπλανού κτιρίου για την ενοικίασή του.
  Μέχρι σήμερα η υπηρεσία του ληξιαρχείου δεν έχει μεταφερθεί και όπως μας πληροφόρησαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου υπάρχουν μεγάλα και πιθανά ανυπέρβλητα προβλήματα στη μετεγκατάσταση.
  Επίλεον όλο το διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου μέχρι σήμερα ο δήμος (δηλαδή όλοι οι δημότες) πληρώνουμε το μίσθωμα χωρίς να έχει γίνει χρήση του κτιρίου από το δήμο.

  Η περίπτωση της μετεγκατάστασης του Κ.Ε.Π. είναι παρόμοια καθώς ξεκίνησε με την κατάρτηση των όρων της διακήρυξης το Αύγουστο του 2020, όμως εξελίχθηκε με σαφώς αργότερους ρυθμούς μέχρι σήμερα, παρόλο που είναι κοινή η διαπίστωση πως οι συνθήκες εργασίας στο Κ.Ε.Π. της οδού Χατζηαντωνίου, είναι επιεικώς προβληματικές για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας και έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε αυτό, στα όριά τους.

  Ερωτάται η διοίκηση :
  • Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στα κτήρια της οδού Γαρδέλη που έχει νοικιάσει ο δήμος για τη μετεστέγαση του ληξιαρχείου ;
  • Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα για την ενοικίαση αυτών των χώρων (του ληξιαρχείου) ;
  • Ποιο είναι χρονοδιάγραμμα της αποπεράτωσης των εργασιών επισκευής και πότε θα λάβει χώρα η μετεστάγαση της υπηρεσίας του ληξιαρχείου ;
  • Ποια η υφιστάμενη κατάσταση της μετεγκατάστασης του Κ.Ε.Π. ;
  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα της μετεστέγασης της υπηρεσίας του Κ.Ε.Π. (της οδού Χατζηαντωνίου) ;

  Πέτρος Κούκουζας
  Σπύρος Μπόγδανος
  Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αμαρουσίου
  #Ενωμένο Μαρούσι.

  Από την διοίκηση, απάντηση έδωσε ο αντιδήμαρχος κ Βαγγέλης κάββαλος ο οποίος υποσχέθηκε απλά να επισπευστεί μεταστέγαση τα όποια τεχνικά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.