• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο
  Δια περιφοράς αποφάσεις χωρίς καν τηλεδιάσκεψη

  Σε καραντίνα βάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες ο κ. Αμπατζόγλου

  Από σήμερα Δευτέρα 4 Μαίου 2020 , ενώ σε όλη την Ελλάδα αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, στον Δήμο Αμαρουσίου η διοίκηση Αμπατζόγλου συνεχίζει την ιδιότυπη αυτοδιοικητική καραντίνα  που έχει επιβάλλει στην τοπική πολιτική και δημόσια ζωή .

  Όλα τα όργανα του Δήμου ,όλες οι Επιτροπές ,όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, όλα τα νομικά πρόσωπα,  όπως οι Σχολικές Επιτροπές, η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ (ΚΑΠΗ, Παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες) η ΚΕΔΑ (Αθλητισμός-πολιτισμός) και βεβαίως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου φαίνεται πως έχει επιλεγεί να συνεχίσουν να συνεδριάζουν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και αντιδημοκρατικότητας.

  Από τους 3 εναλλακτικούς τρόπους συνεδριάσεων που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών (κεκλεισμένων των θυρών, τηλεδιάσκεψη, δια περιφοράς εγγράφων- και αυτά στην αρχή της επιβολής των έκτακτων μέτρων ),  η Διοίκηση Αμπατζόγλου επέλεξε και επιλέγει την ηλεκτρονική περιφορά εγγράφων,  με ιδιαίτερη μάλιστα προχειρότητα σε κάποια σημαντικά θέματα   (πχ. αναμόρφωση προϋπολογισμού προ ημερησίας , 10 λεπτά πριν την συνεδρίαση) και απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών (χωρίς συζήτηση , μη γνωστοποίηση παρόντων και αποτελέσματα ψηφοφορίας).

  Μοναδικές εξαιρέσεις στους 2 αυτούς μήνες, ήταν  μία συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που αμέσως μετά (προφανώς κατόπιν άνωθεν υπόδειξης) σταμάτησε και ένα Δημοτικό συμβούλιο που φόρτωσε τους Δημότες με μια 25ετη δανειακή σύμβαση αναχρηματοδότησης 19,6 εκατομμυρίων Ευρώ , γεγονός που θα θίξουμε αναλυτικά .

  Η «συνεδρίαση δια περιφοράς» κατά την άποψή μας , αλλά και βάσει της λογικής , θα πρέπει να  χρησιμοποιείται για άκρως διαδικαστικά, έκτακτα θέματα που συνήθως ψηφίζονται ομόφωνα. Όταν όμως συζητούνται θέματα ουσίας και λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας ,τις ζωές μας και τις οικογένειες μας στο Μαρούσι, δεν είναι δυνατόν να μην γίνεται τουλάχιστο τηλεδιάσκεψη .

  Όταν ακόμα και οι 12χρονοι μαθητές διδάσκονται με τηλεδιάσκεψη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη του ,δυσκολεύονται δήθεν με την τηλεδιάσκεψη.

  •  ΔΕΝ ακούγονται οι απόψεις όλων των συναδέλφων
  • ΔΕΝ δίδονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις ,με τη συμμετοχή και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν αναλάβει τα επιμέρους ζητήματα
  • ΔΕΝ υπάρχει η αμεσότητα του δημοκρατικού διαλόγου ,στοιχεία απαραίτητα για την ορθή λήψη αποφάσεων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό έλεγχο

  Παρόλα αυτά,  δεν προβήκαμε άμεσα σε δημόσια καταγγελία , αλλά με υπευθυνότητα λόγω της πανδημίας ,απευθυνθήκαμε πρώτα  εγγράφως στον κ.Δήμαρχο, μετά στους Προέδρους των Επιτροπών, κατόπιν απείχαμε με ανακοίνωσή μας διαμαρτυρόμενοι από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και από το Δημοτικό Συμβούλιο ,δίνοντας επαρκέστατο χρόνο στην Δημοτική αρχή να επιστρέψει στην ομαλότητα .

  Δυστυχώς διαπιστώνουμε με θλίψη μας ,ότι και μετά την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ,με νέες «δια περιφοράς προσκλήσεις» η διοίκηση Αμπατζόγλου συνεχίζει τον μοναχικό δρόμο της «πολιτικής καραντίνας», της «δημοκρατίας δια περιφοράς», την ίδια ώρα που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  • Αντί για διάλογος, γελοιοποίηση της διαβούλευσης.
  • Αντί για συναίνεση, αυταρχισμός.
  • Αντί για Δημοκρατία, σκοτάδι.