• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Οι προτάσεις μας για τις αντικειμενικές τιμές έγιναν αποδεκτές

  Το #Ενωμένο Μαρούσι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις δημότισσες και τους δημότες, αφουγκράζεται τα προβλήματα τους και παρεμβαίνει προκειμένου να επιλυθούν.

  Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η Διοίκηση αποδέχθηκε και ενσωμάτωσε τις βελτιωτικές προτάσεις της παράταξης μας, στις αντιρρήσεις που έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών για τις αντικειμενικές τιμές ζώνης στο δήμο μας.

  Συγκεκριμένα:

  Α. Στη θέσπιση νέας τιμής ζώνης για τους δύο οικισμούς των Εργατικών πολυκατοικιών, η παράταξή μας πρότεινε ως τιμή ζώνης τα 1.200 €/τ.μ. ως βελτίωση της πρότασης της διοίκησης του δήμου που προέβλεπε τα 1.500 €/τ.μ. παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στοιχεία από τιμές ζώνης οικισμών Εργατικών Πολυκατοικιών από όμορους δήμους.

  Β. Αποδεχθήκαμε την πρόταση των κατοίκων της οδού Αστροναυτών στο Πολύδροσο, συντασσόμενοι με την εισήγηση της Δημοτικής αρχής, για την απαλοιφή της εξωπραγματικής αύξησης των αντικειμενικών τιμών τους κατά 46%.

  Γ. Στη πρόταση της διοίκησης για μείωση κατά 20% τις τιμής ζώνης στις περιοχές αμιγούς κατοικίας του Δήμου μας, η παράταξή μας με οικονομοτεχνικά επιχειρήματα τεκμηρίωσε και έγινε αποδεκτό ότι η βέλτιστη πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών είναι η επιστροφή στη προτεραία τιμή ζώνης όπως αυτή καθορίστηκε το 2018, δηλαδή καμία αύξηση στην τιμή ζώνης των περιοχών αμιγούς κατοικίας για το Μαρούσι.

  Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου είναι ομόφωνη και καθίσταται ισχυρότατη και τεκμηριωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να την αποδεχτεί προκειμένου να αποκαταστήσει αφ’ ενός την αδικία που προκάλεσε με τις αδικαιολόγητες αυξήσεις (έως και 46%) στις τιμές ζώνης, αφ’ ετέρου να ικανοποιήσει την ομόθυμη πρόταση της πόλης μας.

  Η τελική απόφαση της Κυβέρνησης θα κριθεί ανάλογα από τους συμπολίτες μας.