• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Οι ευθύνες της διοίκησης Αμπατζόγλου

  ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

  ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

  Άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΚΟΥΖΑ

  Είναι καθολικά αναγνωρίσιμο πως η σημερινή τιμή ζώνης ύψους 2.000 €/τ.μ.  στον παλαιό οικισμό και 2.050 €/τ.μ. στο νέο οικισμό των εργατικών πολυκατοικιών Αμαρουσίου είναι προκλητικά υψηλές καθώς μία πρόχειρη σύγκριση με την τιμή ζώνης του οικισμού της ΗΛΙΔΑΣ (1.650 €/τ.μ.) το αποδεικνύει.

  Οι νέες αυτές τιμές ζώνης καθορίστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2023 και το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου, ομόφωνα αιτήθηκε, μετά από πρόταση της δημοτικής μας παράταξης #ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, τη μείωση της τιμής ζώνης στα 1.200 €/τ.μ. και ταυτόχρονα τον καθορισμό νέας ζώνης για τους δύο οικισμούς(παλαιό και νέο) των εργατικών πολυκατοικιών.

  Ποιες είναι όμως οι ευθύνες της διοίκησης Αμπατζόγλου ;

  Στο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (αρ.πρωτ. 21592 ΕΞ 2023 /10.02.2023)  με το οποίο απάντησε σε ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αναφέρεται χαρακτηριστικά :

  «Βάσει των ειδικότερα οριζόμενων στις διατάξεις της παρ.4 του άρ. 261 του ν. 3852/2010, απεστάλη το υπ’ αρ. πρωτ. 29065 ΕΞ 2020/10.03.2020 έγγραφο του ΑΤΕΠΑΑ προς τους Δήμους, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Αμαρουσίου, με θέμα «Παροχή γνώμης Δημοτικού Συμβουλίου επί αντικειμενικών αξιών ακινήτων». Σημειώνεται ότι η γνώμη του αρμόδιου δημοτικού Συμβουλίου του εν λόγω Δήμου δεν κατατέθηκε στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τα προβλεπόμενα στο ως άνω έγγραφο του ΑΤΕΠΑΑ.».

  Από το παραπάνω απόσπασμα, προκύπτουν οι ανομολόγητες αλλά καίριες ευθύνες της διοίκησης Αμπατζόγλου, όταν το 2020 είχε την ευκαιρία να αιτηθεί στο Υπουργείο τη θέσπιση νέα ζώνης για τους οικισμούς των εργατικών πολυκατοικιών και δεν το έπραξε !

  Ακόμα χειρότερα δεν ενημέρωσε ΠΟΤΕ το δημοτικό συμβούλιο για το έγγραφο (υπ’ αρ. πρωτ. 29065 ΕΞ 2020/10.03.2020) του Υπουργείου !

  Εάν η διοίκηση Αμαπατζόγλου είχε αιτηθεί προς το Υπουργείο, τον Μάρτιο του 2020, τη θέσπιση νέα ζώνης, ήταν αρκετά πιθανό να είχε ικανοποιηθεί το αίτημα και για δύο τουλάχιστον χρόνια οι κάτοικοι των οικισμών των εργατικών πολυκατοικιών να είχαν εξοικονομήσει αρκετά από τα χρήματα που έδωσαν στους φόρους που συνδέονται με την τιμή ζώνης.

  Όμως δεν το έπραξε ! Ούτε ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της αβελτηρίας του και ως δήμαρχος ο κ. Αμπατζόγλου !

  Αντιθέτως προσπάθησε να παραπλανήσει το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους των εργατικών πολυκατοικιών, αναφερόμενος σε νόμους, διατάξεις και ημερομηνίες, “ξεχνώντας” τις υποσχέσεις που έδινε ο ίδιος στους εκπροσώπους των κατοίκων την ίδια εποχή (2020).

  Οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών σήμερα γνωρίζουν πως με ευθύνη των διοικήσεων Πατούλη και Αμπατζόγλου με τον ίδιο αντιδήμαρχο οικονομικών (κ. Σταθούλη) και με τα ίδια στην πλειοψηφία τους στελέχη και των δύο διοικήσεων, η τιμή ζώνης στις κατοικίες τους είναι υψηλότατη !

  Επειδή δεν ενδιαφέρθηκαν, δεν αξιοποίησαν τα στοιχεία και τα τεκμηριωμένα αιτήματα των κατοίκων, δεν διεκδίκησαν όταν έπρεπε.

  Οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών Αμαρουσίου είναι λογικό να είναι θιγμένοι τόσο οικονομικά όσο ηθικά και ας το εκφράσουν αυτό όταν έρθει η ώρα της κρίσης και της επιλογής των διοικήσεων, δημοτικής και περιφερειακής.

  Πέτρος Κούκουζας

  δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

  # ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ