• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Ο Γιώργος Καραμέρος και το #Ενωμένο Μαρούσι για το Παίδων Πεντέλης

  Για την πρόθεση της Κυβέρνησης να σταματήσει τις εφημερίες του Γενικού νοσοκομείου Πάιδων Πεντέλης προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο το έδαφος για να το κλείσει προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων τοποθετείται ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι και πρώην αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος. Η δήλωση έχει ως εξής:

  “Την περίοδο 2014 – 2019 κρατήσαμε ανοιχτό το Παίδων Πεντέλης ακυρώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου που είχε προλάβει ήδη να κλείσει νοσοκομεία εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εκείνη την περίοδο. Συγκεκριμένα με μία δέσμη ενεργειών και σε συνεργασία με τους κ.κ Ξανθό και Πολάκη και τους τότε διοικητές των νοσοκομείων Σισμανόγλειου και Παίδων Πεντελης (Κουταλάς, Τριγώνης) ενισχύσαμε τη λειτουργία τους.

  Ο Γιώργος Καραμέρος το 2016 με τους κ.κΜανώλη Κουτάλα διοικητή Σισμανογλείου και Βαγγέλη Τριγώνη αναπληρωτή διοικητή Παίδων Πεντέλης εκείνη την περίοδο.

  Χαρακτηριστικά αναφέρω την αναδιαμόρφωση και εκσυγχρονισμό των χωρών του χειρουργείου του νοσοκομείου παίδων Πεντέλης που ξεκίνησε με απόφαση 2016 μετά από εισήγηση μου με ένα έργο προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.

  Τότε αποφασίστηκε η αναδιαμόρφωση του σηπτικού χειρουργείου και της αίθουσας ανάνηψης που μέχρι το 2015 ήταν σε άθλια κατάσταση. Ένα έργο που μαζί με όλες τις άλλες πρωτοβουλίες τονώνει έκτοτε την λειτουργία του νοσοκομείου και το κατέστησε αξιόμαχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις οικογένειες όχι μόνο της Βόρειανατολικής Αθήνας αλλά και όμορων νόμων.

  Παράλληλα, και το Παίδων Πεντέλης χρηματοδοτήθηκε ποσοστιαία από το μεγάλο πρόγραμμα της διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων το νοσοκομείο της Βόρειας Αθήνας συνολικού ύψους 9.070.000 ευρώ με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ να κατευθύνεται στο Παίδων Πεντέλης.

  Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κορύφωση της πανδημικής κρίσης και με την σιωπή των γαλάζιων αυτοδιοικητικών για υπόκρουση, προσπαθεί να βάλει χέρι και πάλι στο Παίδων Πεντέλης σταματώντας τις εφημερίες και μετατρέποντας το νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

  Έστω και αν προσωρινά ανέκρουσε πρύμναν μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας, δεν πρόκειται να σταματήσει το σχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας και της έμμεσης πριμοδότησης των ιδιωτικών νοσοκομείων και για αυτό καλούμε σε εγρήγορση τους πολίτες. Η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι ως μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο Αμαρουσίου και εγώ προσωπικά ξεκαθαρίζουμε ότι:  Ερχόμαστε μπροστά τους και θα κάνουν πίσω στα δυστοπικά σχέδια τους. Φτάνει πια”