• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Νέα σχολική χρονιά χωρίς το 1ο ιστορικό σχολείο της πόλης μας

  Οι Δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι εύχονται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς της πόλης του Αμαρουσίου. Αντιπροσωπείες της Δημοτικής παράταξης επισκέφτηκαν τον αγιασμό σε πολλά σχολεία της πόλης μας.

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καραμέρος, Βασιλης Μπούρας, Πέτρος Κούκουζας, Σπύρος Μπόγδανος και το μέλος της παράταξης, Κώστας Χροναίος επισκέφτηκαν το 6ο Λύκειο, το 5ο και το 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου αλλά και το 1ο, 8ο και το 18ο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου.

  Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

  Ο κ. Μητσοτάκης η κ. Κεραμέως και η ανεπαρκής διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανοίγει τα σχολεία χειρότερα από ότι τα έκλεισε, έχοντας στέρησει από την πόλη το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρουσίου που μετέτρεψε σε πειραματικό εκτοπίζοντας γονείς και μαθητές σε κοντέινερ στο 6ο Γυμνάσιο και πολύ μακριά από τα σπίτια τους. Παράλληλα στρίμωξε σε τμήματα των 25 τους μαθητές και τους στέρησε ήδη την αίθουσα μουσικής που υπήρχε στο σχολείο.

  Ο κ. Αμπατζόγλου θα μείνει αρνητικά στην ιστορία της πόλης καθώς επί της θητείας του μπήκε λουκέτο στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου.

  Η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι προτείνει και απαιτεί φέτος για τα σχολεία της πόλης μας:

  • Να προχωρήσουν γρήγορα νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στις γειτονιές της πόλης που έχουν δεσμευμένα οικόπεδα για σχολεία.
  • Απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και στις δαπάνες καθώς καταγγέλλουμε κατάχρηση της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων.
  • Να κατορθώσει η γαλάζια δημοτική διοίκηση της πόλης να φτιάξει έξω έστω μία νέα σχολική αίθουσα σε Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά από 16 χρόνια διοίκησης στην τελευταία χρόνια της.

  Ελπίζουμε αυτό το σχολικό έτος να είναι το τελευταίο έτος στασιμότητας και οπισθοδρόμησης με το τέλος της θητείας Αμπατζόγλου τον προσεχή Οκτώβριο.

  Ελπίζουμε να εξελιχθούν όλα ομαλά και τα σχολεία να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα κυρίως χάρη στην υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών μας αλλά και των σύλλογων Γονέων και Κηδεμόνων που δίνουν καθημερινή μάχη με τα προβλήματα. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους.