• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Νέα αρχή με επικεφαλής τον Βασίλη Μπούρα και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή Κανάρη

  Νέα αρχή αλλά με πολιτικό πλουραλισμό προκειμένου να συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά και δυναμικά το έργο της ως μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιεί η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι μετά την ανάδειξη ως νέου επικεφαλής του κ. Βασίλη Μπούρα αντί του κ. Γιώργου Καραμέρου – που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την αποχώρηση του από την θέση του επικεφαλής – και την αντικατάσταση του κ. Κώστα Βλάχου στην αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση της παράταξης μας και εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο της κ. Κυριακής Κανάρη – Ντάλλη.

  Ο νέος επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι δήλωσε για την εκλογή του:

  «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και συναδέλφισσες Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού μας για την εμπιστοσύνη τους να με αναδείξουν ομόφωνα επικεφαλής, όπως ομόφωνη είναι και η πρόταση μας για την Κική Κανάρη ως Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Ο ιδρυτής και μέχρι χθες επικεφαλής μας,ο φίλος και συναγωνιστής Γιώργος Καραμέρος παραμένει ενεργό μέλος της παράταξης και θα συνεχίζει να αγωνίζεται και να παρέχει την εμπειρία του,τον δυναμισμό του και τις γνώσεις του.

  Του ευχόμαστε όλοι από καρδιάς, καλή επιτυχία στις εθνικές Εκλογές.

  Ο νέος επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι κ. Βασίλης Μπούρας (δεξιά) με τους δημοτικούς συμβούλους μας κ. Ηλία Γιαννακάκο (αριστερά) και κ. Πέτρο Κούκουζα (στο μέσον)

  Η εναλλαγή προσώπων και η εναλλαγή ρόλων σε μια προοδευτική συλλογικότητα όπως είναι το Ενωμένο Μαρούσι δεν μπορεί να αλλοιώσει τις αρχές της, ούτε το τι πρεσβεύει που απορρέει μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό της.

  Βεβαίως ο καθένας με την προσωπικότητα του δίνει έναν διαφορετικό τόνο και προσθέτει επιπλέον στην παράταξη».

  Και ο κ. Μπούρας τόνισε: «Το Ενωμένο Μαρούσι με την πλειάδα των Δημοτικών Συμβούλων του και των στελεχών του, είτε αυτόνομο αλλά ακόμα πιο διευρυμένο ,είτε συμμετέχοντας συντεταγμένα σε έναν ευρύτερο προοδευτικό δημοκρατικό αυτοδιοικητικό σχήμα είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την πολιτική προοδευτική αλλαγή στην πόλη μας στις Δημοτικές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2023».

  Ο κ. Γιώργος Καραμέρος (αριστερά) με τη νέα Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακή Κανάρη – Ντάλλη και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι κ. Σπύρο Μπόγδανο

  Από την πλευρά της η νέα Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κανάρη – Ντάλλη απευθυνόμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο επισήμανε:

  «Σας ευχαριστώ θερμά που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας διά της θετικής σας ψήφου. Προηγουμένως, οφείλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη και τις ολόψυχες ευχαριστίες μου στα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης που με πρότειναν ομόφωνα ως Αντιπρόεδρο.

  Με τη σειρά μου δεσμεύομαι ότι θα αξιοποιήσω στο μέγιστο τις γνώσεις και δεξιότητές μου προς όφελος του ΔΣ και κατ επέκταση των Μαρουσιωτών. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη τόσο η δική σας στήριξη (των δημοτικών συμβούλων) όσων και των υπαλλήλων στο δημοτικό κατάστημα. Άλλωστε, κάθε αποτελεσματικό έργο προκύπτει απ’ τη συλλογικότητα αφού πρώτα μορφοποιηθεί από την ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη.

  Κρίνω σκόπιμο να δώσω μια ερμηνεία στην εκλογή/ τοποθέτησή μου στη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ., με άλλα λόγια, να προσδιορίσω ποια μηνύματα μεταφέρει αυτή η πράξη.

  1ο μήνυμα: Η παράταξη # Ενωμένο Μαρούσι του Γιώργου Καραμέρου και του νέου επικεφαλής Βασίλη Μπούρα, παραμένει ενωμένη όσο αφορά τη συνεκτικότητα της ομάδας και διατηρεί την αρχική της πολυχρωμία, μιλώντας με όρους πολιτικούς. Και έχει αποδώσει ποιοτικό και προαγωγικό αντιπολιτευτικό έργο αυτή η στοχευμένη σκέψη του Γ. Καραμέρου να συμπεριλάβει στην παράταξη άτομα διαφορετικών ιδεολογικών/πολιτικών ταυτοτήτων σε συνάρτηση με το αξιόλογο της προσωπικότητας αυτών.

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι που μετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2023. Από αριστερά Σπύρος Μπόγδανος, Δημήτρης Κουτσουβέλης, Τίνα Μαρτίνη, Κυριακή Κανάρη – Ντάλλη, Βασίλης Μπούρας, Πέτρος Κούκουζας, Ηλίας Γιαννακάκος και Γιώργος Καραμέρος

  2ο μήνυμα: Οι γυναίκες στο Δήμο Αμαρουσίου πρέπει να πληθύνουν την παρουσία τους στις προβεβλημένες θέσεις της Διοίκησης αφενός γιατί διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα αφετέρου για την καλύτερη επαγγελματική & κοινωνική ισορροπία στο χώρο. Θεωρώ ότι η ανάληψη θέσεων ευθύνης από τις γυναίκες δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα νομικής επιβολής (ποσόστωση γυναικών) αλλά κυρίαρχα πρέπει να απορρέει από τη ‘θέληση’ και την ‘ευρύτητα πνεύματος’ του εκάστοτε Άρχοντα.

  Τέλος, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ., προσβλέπω σε μια άριστη συνεργασία μας βασιζόμενη στην εκτίμηση και στη φιλία χρόνων που μας συνδέει με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».