• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου και συμμετοχή στον εορτασμό της 81ης επετείου

  Η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι τιμά την επέτειο του ΟΧΙ και συμμετέχει με ολιγομελείς αντιπροσωπείες στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καραμέρος κατέθεσε στεφάνι τιμής στο μνημείο Ηρώων της πόλης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Σάρα Εσκενάζυ και Σπύρο Μπογδάνο.

  Την δοξολογία και την μαθητική παρέλαση ανήμερα της Εθνικής μας επετείου παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γιαννακάκος, Κώστας Βλάχος Κυριακή Κανάρη Ντάλη, Βασίλης Μπούρας Δημήτρης Κουτσουβέλης, Σπύρος Μπόγδανος.

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξης Θοδωρής Καστανάκης, Κυριάκος Χάγερ, Αφροδίτη Δρίβα

  Ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε για την ημέρα:

  Η 28η Οκτωβρίου, 81 χρόνια μετά, παραμένει αναλλοίωτο ορόσημο των αγώνων του Ελληνικού λαού για ελευθερία, και εθνική ανεξαρτησία. Το ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό και τον ναζισμό είχε συνέχεια στο έπος της εθνικής αντίστασης από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αντιστάσης για την προάσπιση της ελευθερίας.
  Σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να μην ξαναβιώσουμε το ίδιο σκοτάδι της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού ότι αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα, ήταν κίβδηλοι πατριδοκάπηλοι, που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, κατά όσων αντιστέκονταν.
  Είναι απαραίτητη η μνήμη όχι για να τροφοδοτούμε τον διχασμό αλλά για να κρατάμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια και να ενθαρρύνουμε μία πατριωτική ενότητα με σεβασμό στις  αληθινές αξίες. Την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Ειρήνη και την ευημερία.