• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Κούκουζας – Μπόγδανος: Απαράδεκτη η κατάσταση του οδικού δικτύου στο δήμο Αμαρουσίου

   

  Άρθρο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης #Εωμένο Μαρούσι Πέτρου Κούκουζα και Σπύρου Μπόγδανου

  Κατά κοινή ομολογία το οδικό δίκτυο του δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζει κακοτεχνίες καθώς δεν συντηρείται επαρκώς και η εικόνα του σε αρκετές περιοχές θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες.
  Η κατάσταση σε διάφορα σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου είναι επικίνδυνη, παρουσιάζει χρόνιες φθορές, μεγάλες λακκούβες και κακοτεχνίες ακόμα και σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

  Εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ σε πολλά σημεία η υποχρεωτική επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου καθίσταται άμεση και επιτακτική προτεραιότητα με προφανή σκοπό την ομαλή αποκατάσταση του οδοστρώματος, την επαναφορά συνθηκών ασφαλούς διέλευσης, τη συντήρηση του οδοστρώματος και την επίστρωση ασφαλούς και πλήρους ασφαλτικού μίγματος.
  Για αυτή την τραγική κατάσταση, εκφράζουν καθημερινά την αγανάκτησή τους εποχούμενοι και πεζή πολίτες.
  Μέχρι σήμερα δεν έχει προηγηθεί καμία σοβαρή και αποτελεσματική επέμβαση του Δήμου για την άμεση αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος παρά το γεγονός ότι η ευθύνη συντήρησης τον δημοτικών δρόμων ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Δήμου.

  Η μόνη εργολαβία που υλοποιήθηκε με τη ασφαλτόστρωση μερικών δρόμων και τμημάτων δρόμων βρίθει από κακοτεχνίες όπως στις οδούς Β. Όλγας, Επταλόφου, Ολυμπίας, Σαπφούς κ,α,).
  Κατασπαταλήθηκαν χρήματα των δημοτών από τη διοίκηση Αμπατζόγλου ( 246.000 € κόστισε η εργολαβία) χωρίς θετικά αποτελέσματα και χωρίς έλεγχο κατά την παραλαβή του έργου από την πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Η παράταξή μας #ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ καταψήφισε την παραλαβή του έργου και ζήτησε, χωρίς να εισακουστεί, την αποκατάσταση των κακοτεχνιών από τον εργολάβο. Η διοίκηση Αμπατζόγλου κώφευσε και κάλυψε ουσιαστικά τον εργολάβο.
  Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε σύμβαση για εργολαβία που αφορά στην ανακατασκευή και συντήρηση οδών του δήμου, ύψους μόλις 664.000 €. Τη ίδια στιγμή στο γειτονικό Χαλάνδρι έχουμε προς υλοποίηση την 4η εργολαβία ύψους 2.000.000 € για την ανακατασκευή και συντήρηση του οδικού του δικτύου.
  Σε αυτή τη σύμβαση περιλαμβάνονται μόλις 14 δρόμοι σε όλο το δήμο Αμαρουσίου και δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας (πλακόστρωση με κυβόλιθους) της περιοχής του Κέντρου (π.χ. Διομήδους, Όθωνος) της περιοχής του ΚΑΤ (π.χ. Κωνσταντινουπόλεως, Ηρώδου Αττικού, Αριστοτέλους) των περιοχών Αγίου Νικολάου, Αναβρύτων Νέου Τέρματος κ.α. όπου η κατάσταση είναι κακή και δεν έχει αλλάξει τα τελευταία ΠΟΛΛΑ χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή διέλευση πολιτών και οχημάτων.
  Επίσης στην ανωτέρω σύμβαση δεν περιλαμβάνονται δρόμοι που βρίσκονται σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση, από τις «ακριτικές» περιοχές της Ν. Λέσβου, της Νέας Φιλοθέης, Του Στουντίου Α΄ κ.α.
  Το ζήτημα της συντήρησης και επισκευής του οδικού δικτύου της πόλης είναι πρωτίστως ζήτημα οδικής ασφάλειας, είναι ζήτημα ορθής λειτουργικότητας της πόλης, είναι ζήτημα αισθητικής και πολιτισμού !
  Δυστυχώς η διοίκηση Αμπατζόγλου δεν αντιμετωπίζει με τα παραπάνω χαρακτηριστικά το ζήτημα αλλά το «βλέπει» ως ακόμα μία αφορμή για εργολαβία των ημετέρων «φιλικών» προς τη διοίκηση εργολάβων. Για αυτό το λόγο οι εργολάβοι δεν ελέγχονται ποτέ, δε αποκαθίστανται οι κακοτεχνίες τους, δεν τους επιβάλλονται ρήτρες ορθής εκτέλεσης των έργων.
  Η δημοτική αρχή όμως γνωρίζει πως ο δήμος μας θα υποχρεωθεί να καταβάλει μεγάλα ποσά για αποζημιώσεις προς τους οδηγούς των οχημάτων που θα υποστούν ζημιές εξαιτίας των κακοτεχνιών και του επικίνδυνου οδοστρώματος.
  Επίσης γνωρίζει πως θα αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους εάν, μακάρι να μην συμβεί, υπάρξουν θύματα από ατυχήματα εξαιτίας του κάκιστου οδικού δικτύου.
  Καλούμε και προειδοποιούμε τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, της οποίες γνωρίζει πολύ καλά, για την αποκατάσταση τόσο του οδικού δικτύου, όσο και των απαραίτητων ασφαλών προσβάσεων για τα εμποδιζόμενα και με αναπηρία άτομα σε όλες τις δημοτικές δομές (π.χ. κτήρια του δήμου, παιδικές χαρές, πάρκα κ.λ.π.)