• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Κάτω τα χέρια από το 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου – Κεραμέως Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας

  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου αντιπροσωπεία της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι ενάντια στην λανθασμένη και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τον Δήμο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της Σχολικής Κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την απόφαση .
  Είμαστε απένταντι στην πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό επιλογή του Υπουργείου να καταργήσει ουσιαστικά το Σχολείο της γειτονιάς του κέντρου της πόλης, μετατρέποντάς το σε Πειραματικό.

  Επικρίνουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου που δήλωσε αιφνιδιασμένος, πράγμα που είτε δεν ισχύει, θεωρώντας ότι το γνώριζε και δεν αντέδρασε , είτε ισχύει, οπότε αποδεικνύεται πως παρόλο που είναι Δήμαρχος στον Μητροπολιτικό για τον βόρειο Τομέα Δήμο του Αμαρουσίου (που αντιμετωπίζεται , εκτός των άλλων, και ως δεξαμενή ψήφων για την Υπουργό Παιδείας Νόκη Κεραμέως ) δεν υπολογίζεται από την υπουργό με τις ιδεολογικές εμμονές.

  Δεν είμαστε αντίθετοι στην ίδρυση και την λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων, ζητούμε όμως αυτό να γίνει με σχεδιασμό , με εξ υπαρχής ανέγερση νέου σχολείου ή εξεύρεση κατάλληλου γι αυτό κτιρίου, με τις πρέπουσες υποδομές.

  Αποτελεί μάλιστα εξαπάτηση από πλευράς της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την εμμονική επιλογή της να υπόσχονται σε γονείς  μαθητών, είσοδο στο νέο πειραματικό σχολείο ενώ γνωρίζουν ότι νόμος προβλέπει κλήρωση και με την πρώτη προσφυγή αυτή θα καταπέσει.
  Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στα όμορα Γυμνάσια, που, αν εφαρμοστεί ο Νόμος θα κληθούν να απορροφήσουν τα παιδιά της γειτονιάς του κέντρου που δεν θα κληρωθούν στην αναστάτωση στην ταλαιπωρία και στην ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού, ζητούμε δε από τη Δημοτική Αρχή να δεσμευθεί πως δε θα επιτρέψει την κατάργηση ζωτικών χώρων των σχολικών μονάδων όπως και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου.

  Στο πλευρό με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίιου και τους μαθητές, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σχολεία Δημόσια, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες.
  ΌΧΙ σε άλλα πειράματα στις πλάτες των μαθητών και των γονέων τους.

  Κάτω τα χέρια από το 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου. Κεραμέως και Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας