• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Η διοίκηση Αμπατζόγλου απολαμβάνει το άρθρο 179 και υπονομεύει τους εργαζόμενους στον Δήμο Αμαρουσίου

  Η παράταξη μας #Ενωμένο Μαρούσι κατέθεσε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο Δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση ψήφισμα κατά του άρθρου 179 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων όπως η καθαριότητα το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός. Ο δήμαρχος κ Αμπατζόγλου χωρίς καν να διαβάσει το ψήφισμα το απέρριψε χωρίς σοβαρή αιτιολογία

  Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος

  “Το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου, διαχρονικά έχει τοποθετηθεί υπέρ της μόνιμης, σταθερής με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα εργασίας.
  Είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε κάθε νομοθετική διάταξη, με την οποία προωθείται η εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιθυμεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων με μόνιμο προσωπικό.
  Ζητά την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση των πολιτών δημοτικές υπηρεσίες.
  Στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων που αντιτίθενται στη νομοθέτηση της εκχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των δήμων σε ιδιώτες η οποία επιχειρείται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το άρθρο 179”

  Και ενώ ο δήμαρχος κρύφτηκε πίσω από την τετριμμένη απλοϊκή ρητορική του που συμπυκνώνεται στο επαναλαμβανόμενο μότο  “κέρδισα τις εκλογές αλλά φταίει η γραφειοκρατία και ο προηγούμενος Δήμαρχος”  αγνόησε όχι μόνο την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου που παρέστησαν διαμαρτυρόμενοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

  Επιπρόσθετα απαίτησε με το υπ αριθμόν 25 θέμα της ημερήσιας διάταξης να πληρώσει ο δήμος 25.000 ευρώ για την ενοικίαση ενός μηχανήματος πλύσης πλακόστρωτων τη στιγμή που ο Δήμος διαθέτει με επίσημα έγγραφα δύο τέτοιου είδους μηχανήματα.

  Μηχάνημα μάλιστα που βιάστηκε να διαφημίσει μία μέρα πριν μέσω δελτίου τύπου και φωτογραφιών στο επίσημο site του Δήμου.

  Τέτοιου είδους πρακτικές δείχνουν ανεξήγητη αγωνία και υπονομεύουν τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου

  Καλό είναι να μπορέσουν όλοι οι δημότες Αμαρουσίου να παρακολουθήσουν κάποια στιγμή μία από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να αντιληφθούν όχι μόνο τον κατήφορο της διοίκησης αλλά την έλλειψη συντονισμού, την προχειρότητα και τα μπαϊράκια των αντιδημάρχων που εκθέτουν σε κάθε συνεδρίαση τον Δήμαρχο  προσβάλλοντας την ψήφο των Μαρουσιωτών.

  Το #Ενωμένο Μαρούσι σταθερά θα εκπροσωπεί τους δημότες που δεν θεωρούν το δήμο Αμαρουσίου, μαγαζί κανενός και απαιτούν σοβαρή διοίκηση και αποτελέσματα