• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Ερωτήματα σε Αμπατζόγλου και Σαγρή για την συρρίκνωση του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου

  Από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Παναγιώτης Σαγρής, σε πλήρη ταύτιση με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βόρειας Αθήνας κ. Χαράλαμπο Μπαμπαρούτση, απαίτησε και πέτυχε την παραχώρηση δύο αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ειδικού δημοτικού στο 1ο ειδικό νηπιαγωγείο, μετατρέποντας ταυτόχρονα την κουζίνα του 1ου ειδικού δημοτικού σε αίθουσα διδασκαλίας !

   

  Η παραπάνω ενέργεια είχε ως “παράπλευρη απώλεια” να χαθούν λειτουργικές θέσεις εκπαιδευτικών από το ειδικό δημοτικό, αφού τα τμήματα μειώθηκαν κατά δύο.
  Να χάσουν τη δουλειά τους δηλαδή συνάδελφοι/ισσες του κ. Σαγρή !
  Η απώλεια των τάξεων από το ειδικό δημοτικό σχολείο οδήγησε μοιραία στη συγχώνευση των τμημάτων και την αύξηση των παιδιών ανά τάξη. Των παιδιών που εξαιτίας των ειδικών συνθηκών διδασκαλίας είναι απαραίτητο να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα πόσο μάλλον σε καιρό πανδημίας.
  Αυτό όμως που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον έμπειρο συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Σαγρή, είναι πως όλα τα παραπάνω έγιναν παράτυπα!
  Δεν υπάρχει καμία έγγραφη εντολή της Περιφέρειας για την παραχώρηση των αιθουσών από το ένα σχολείο στο άλλο, ούτε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (πρόεδρος της είναι ο κ. Σαγρής), ούτε η απαιτούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
  Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν ακολουθήσατε τη σωστή, έντιμη, νόμιμη και διαφανή διαδικασία κ. Σαγρή ;
  Τα παιδιά του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου αρχικά στεγάστηκαν στην πρώην κουζίνα του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου, κάνοντας μάθημα σε “αίθουσα διδασκαλίας” με θερμοσίφωνα, νιπτήρα και καλωδιώσεις.
  Πόσο ασφαλή ήταν κ. Σαγρή ;
  Με ποια τεχνική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση τοποθετήθηκαν σε αίθουσα – κουζίνα ;
  Μετά βέβαια από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και τις δημόσιες καταγγελίες του συλλόγου τους (Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου) τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε κανονική αίθουσα διδασκαλίας. Όμως η κουζίνα δεν επέστρεψε στο 1ο ειδικό δημοτικό Αμαρουσίου.
  Ο κ. Αμπατζόγλου αρέσκεται να δηλώνει πως ως διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου δεν εμπλέκεται σε εκπαιδευτικά θέματα της λειτουργίας των σχολείων.
  Μετά από τις παράτυπες ενέργειες του κ. Σαγρή τι σκοπεύει να κάνει ;
  Θα πάρει θέση ή θα υπερασπιστεί με την απουσία του την αδιαφάνεια, την παρατυπία και τελικά την υποβάθμιση των δημόσιου ειδικού δημοτικού σχολείου ;
  Για εμάς το # ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, η διοίκηση Αμπατζόγλου, παρά τα μεγάλα λόγια της, μέσω του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Π. Σαγρή, εργάζεται συστηματικά για τη διαρκή συρρίκνωση του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
  Οι αγώνες όμως που δώσαμε όλοι/ες μας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και τη λειτουργία των ειδικών σχολείων Αμαρουσίου και του Σικιαριδείου Ιδρύματος είναι νωποί και να τους θυμούνται όλοι όσοι απεργάζονται τα μυστικά σχέδια ιδιωτικοποίησής τους ως φιλέτα  του Real Estate.