• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  #Ενωμένο Μαρούσι: Η γομολάστιχα Βορίδη για το Δάσος Συγγρού και η ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας Αττικής

  Η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι κατέθεσε προεκλογικά τις προτάσεις της για το Δάσος Συγγρού που εκτείνεται σε 720 στρέμματα εντός του κληροδοτήματος των σχεδόν 1000 στρεμμάτων της Ιφιγένειας Συγγρού και αποτελεί τον τελευταίο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά για όλο τον βόρειο τομέα Αθηνών.

  Η απόλυτη προστασία τόσο του δασικού του χαρακτήρα όσο και των όρων του κληροδοτήματος αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα του δάσους και την απόδοσή του στις επόμενες γενιές.

  Η νέα διοίκηση του ΙΓΕ που ορθώς απαρτίζεται  πλέον και από εκπροσώπους  της αυτοδιοίκησης ά και β’ βαθμού φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής σε αυτό το οικολογικό διαμάντι του Αμαρουσίου και της Αττικής

  Και εκφράζουμε αυτή την ανησυχία μας  καθώς στις 3 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των προσώπων που απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΙΓΕ είπε μεταξύ άλλων τα εξής επικίνδυνα:

   «ο κ. Θυμάκης (σ.σ νέος πρόεδρος) έχει λάβει τις οδηγίες του και αυτές είναι συγκεκριμένες, αναλυτικές και προσδιορισμένες χρονικά ….«Κινούμαστε» «στη λογική του Estate Management / Park Management, ακριβώς όπως έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για το Τατόι, με Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Κοινωνική Οικονομία και κάθε μορφή εφικτής συνέργειας προς όφελος του ΙΓΕ και των πολιτών»

  Αδιανόητες προθέσεις και ορολογία, καθώς το κληροδότημα και  το Δάσος δεν είναι ούτε οικόπεδα ούτε απλά ακίνητα για να αντιμετωπιστούν με όρους  “Estate Management ” (διαχείρισης ακινήτων) ή ΣΔΙΤ.

  Και μπορεί ο εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου Αντιδήμαρχος κ. Τσιπουράκης και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κεφαλογιάννη που πήραν από μία καρέκλα στο νέο διοικητικό συμβούλιο να μην άρθρωσαν ούτε μια κουβέντα εκείνη την ώρα για να μην κακοκαρδίσουν τον υπουργό τους ή γιατί δεν γνωρίζουν καλά το θέμα αλλά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου άφησε να περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα για να ψελλίσει  απλά τη λέξη “Ψυχραιμία” που μάλλον δείχνει απάθεια και αμηχανία απέναντι σε ένα  ακόμη ζήτημα της πόλης.

  Το χειρότερο και πιο ύποπτο όλων όμως είναι ότι το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων του Υπουργού  κ. Βορίδη περί “προσδιορισμένων, συγκεκριμένων και αναλυτικών οδηγιών στο νέο πρόεδρο για Estate Mangement και ΣΔΙΤ” στο Δάσος Συγγρού μπορεί να δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ δια της αποστολής σχετικού δελτίου Τύπου από το Υπουργείο, όμως λίγες μέρες μετά οι δηλώσεις Βορίδη εξαφανίστηκαν με “ηλεκτρονική” γομολάστιχα από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου  (διαβάστε εδώ το διορθωμένο δελτίο τύπου http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/8803-dt030919c) αν και παρέμειναν σε δεκάδες σάιτ στο διαδίκτυο όχι τόσο για να εκθέτουν τον κ. Υπουργό αλλά τις προθέσεις της κυβέρνησης που θα βρουν απέναντι όχι την έως τώρα αμήχανη σιωπή των διοικήσεων του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας Αττικής αλλά την εγρήγορση των Δημοτών του Αμαρουσίου που γρήγορα αντιλαμβάνονται το κομματικό ατύχημα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.