• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  # Ενωμένο Μαρούσι: Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο

  Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι, στο πλαίσιο διαβούλευσης που συνεχίζεται για την διαμόρφωση του προγράμματος αλλά και με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής.

  Στην συνάντηση υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα καλής συνεργασίας και συμπόρευσης, σε μια σειρά ζητημάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας για την ευημερία των Δημοτών. Συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης, ως τοπόσημο για την πόλη, της Ιεράς Μονής Αγίας Φιλοθέης, η προοπτική ανέγερσης εκκλησίας  στο κοιμητήριο Αμαρουσίου και η δυνατότητα λειτουργίας του ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

  Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θέρμη στην επικείμενη αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε κατά την θητεία του κ. Καραμέρου στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και στο μεγάλο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

  Ο κ. Γ. Καραμέρος δήλωσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κοινό πεδίο σε μια σειρά ζητημάτων με την Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης και η συνεργασία μαζί του είναι πάντα γόνιμη. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιερείς των ενοριών της πόλης μας».