• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο
  Μια αγωνίστρια σύμβολο για την πόλη μας

  #Ενωμένο Μαρούσι: Ανακοίνωση για το θάνατο της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου

  Μεγάλη απώλεια για την τέχνη, μεγάλη απώλεια για το Μαρούσι και τον χώρο της μουσικής, ο βιολογικός θάνατος της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Και λέμε βιολογικός γιατί μέσα από το έργο τους πολιτικούς αγώνες της αλλά και τη φερώνυμη μικτή χορωδία της πόλης μας, θα μείνει αθάνατη στη μνήμη μας και την ιστορία του Αμαρουσίου. Η μουσική έχασε μια μεγάλη δημιουργό που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.

  Γαλουχημένη με τις ΕΑΜικές αγωνιστικές παραδόσεις  στις αρχές της δεκαετίας του ’50, τη μετεμφυλιακή περίοδο ίδρυσε την περίφημη Χορωδία Τρικάλων, η οποία αποτελεί σταθμό στην ιστορία της χορωδιακής τέχνης στην Ελλάδα, υπόδειγμα όσον αφορά στη λειτουργία, στο σκοπό και το έργο μιας χορωδίας, με ένα ρεπερτόριο που βασιζόταν κυρίως στο έργο συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.

  Επίσης, άφησε και ένα σημαντικό μουσικό έργο, συνθέτοντας μουσική που έντυσε στίχους ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος (“Πόλεμος και Ειρήνη”), ο Νικηφόρος Βρεττάκος (“Πρελούδια”), ο Γιώργος Σεφέρης (“Ασμα ασμάτων” – μεταγραφή), ο Πάνος Παναγιωτούνης (“Ελεύθεροι πολιορκημένοι”), η Έλλη Παπαδημητρίου (“Αδούλωτη”).  Μεγάλη ήταν και η προσφορά της στη διδασκαλία της μουσικής.

  Θα μείνει πάντα ζωντανή στη μνήμη μας η ίδια και το έργο της.

  Το #Ενωμένο Μαρούσι με σεβασμό την αποχαιρετά και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της».