• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Έκθετος ξανά ο κ. Αμπατζόγλου απέναντι στο ψήφισμα της παράταξης μας για το Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο

  Όνειδος για την διοίκηση Αμπατζόγλου η άρνηση στο ψήφισμα της παράταξης μας για το Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο. Η παράταξή του ήταν η μόνη που είπε όχι στο αυτονόητο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου.

  Η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι συγχαίρει τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και τους γονείς των παιδιών που αγωνίστηκαν για την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των εφημεριών του, του νοσοκομείου το οποίο προσφέρει παιδιατρική περίθαλψη σε παιδιά του Δήμου μας και συνολικά 26 Δήμων της Ανατολικής Αττικής και του Βόρειου Τομέα.

  Παρά την σημερινή (4/2) ευχάριστη εξέλιξη, την αναγγελία από τον αρμόδιο Υπουργό της επαναφοράς σε πλήρη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης από τις 25 Φεβρουαρίου, αποτελεί όνειδος για την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η άρνηση του δημάρχου, των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (15 στο σύνολο έναντι 12 ναι) να εγκρίνουν το ψήφισμα που κατέθεσε στην χθεσινή (3/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το #Ενωμένο Μαρούσι.

  Ψήφισμα που ζητούσε την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και του Γενικού Νοσοκομείου Σισμανογλείου – Αμαλία Φλέμινγκ και υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης!

  Ο κ. Αμπατζόγλου με δικαιολογίες που στερούνται πολιτικής σοβαρότητας – ότι δήθεν δεν είναι δουλειά των Δημοτικών Συμβουλίων η έκδοση ψηφισμάτων – απέρριψε το ψήφισμα και έβαλε πάνω από το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών του Αμαρουσίου την συμμόρφωση με την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

  Για να γίνει αντιληπτός ο βαθμός κομματικής υποτέλειας του κ. Αμπατζόγλου ακόμη και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Γενικπ Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο.

  Οι δημότισσες και οι δημότες Αμαρουσίου, όλοι μας, όμως, αξίζουμε κάτι καλύτερο από έναν κομματικό εντεταλμένο στην διοίκηση του Δήμου τους. Το #Ενωμένο Μαρούσι απέδειξε με τις προτάσεις του στο χθεσινό (3/2) Δημοτικό Συμβούλιο σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν ότι αποτελεί την καλύτερη λύση για ένα αύριο που αρμόζει στην πόλη μας και κυρίως στους ανθρώπους της.

  Το ψήφισμα που κατέθεσε το #Ενωμένο Μαρούσι και εγκρίθηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

  Προς:

  1. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Κύριο Δημήτριο Σμυρνή

  2. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Δια του Προέδρου του ΔΣ)

  Πρόταση Ψηφίσματος

  για την Επαναφορά σε Πλήρη Λειτουργία:

  Του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

  Του Γενικού Νοσοκομείου Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμινγκ

  Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε αιφνιδίως την αναστολή των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καθώς και τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Σισμανογλείου σε Ειδικό Νοσοκομείο Covid-19, αγνοώντας τις γενικευμένες αντιδράσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, γονέων, ασθενών και πολιτών.

  Ως εκ τούτου, ουσιαστικά αναστέλλεται η λειτουργία όσον αφορά χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες, εξετάσεις, γενικά περιστατικά και αναβάλλονται προγραμματισμένα εδώ και καιρό ραντεβού, στα δύο νοσοκομεία που εξυπηρετούν τους δημότες και τα παιδιά του Αμαρουσίου και των υπόλοιπων δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής, παρά το γεγονός ότι περνάμε την πιο σοβαρή κρίση του συστήματος υγείας των τελευταίων ετών.

  Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης προσφέρει παιδιατρική περίθαλψη όχι μόνο στα παιδιά του Δήμου μας, αλλά σε παιδιά συνολικά 26 Δήμων της Ανατολικής Αττικής και του Βόρειου Τομέα της Αθήνας. Τα περίπου 5.000 περιστατικά το μήνα που εξυπηρετούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης θα μεταφερθούν στα υπόλοιπα δύο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, μακριά από τον Δήμο μας και τις όμορες περιοχές.

  Επίσης η μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Σισμανογλείου – Αμαλία Φλέμινγκ σε Νοσοκομείο Αποκλειστικά Περιστατικών Covid-19 έχει ως συνέπεια εκατοντάδες συνάνθρωποι μας με σοβαρά προβλήματα υγείας – εκτός κορωνοϊού – να μην έχουν άλλη επιλογή για να θεραπευθούν από το να καταφύγουν στα ήδη επιβαρημένα νοσοκομεία του κέντρου.

  Για αυτή την πρωτοφανή υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής μας, για την μεν αναστολή των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους και ενώ για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν εναλλακτικές που δεν θα δημιουργούσαν πρόβλημα (π.χ. πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ).

  Για την δε μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Σισμανογλείου σε Ειδικό Νοσοκομείο Covid-19, δεν ελήφθη υπόψη η υποστελέχωση του νοσοκομείου από πνευμονολόγους, ούτε το γεγονός ότι γιατροί άλλων ειδικοτήτων δεν θα ασκούν τις ειδικότητές τους, αφήνοντας στο έλεος εκατοντάδες συμπολίτες μας και αφοπλίζοντας ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ειδικοτήτων πλην των πνευμονολόγων.

  Την ώρα που, σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ (προσωρινά στοιχεία), οι θάνατοι από κάθε αιτία το 2021 έχουν αυξηθεί κατά 15,38% σε σχέση με την προηγούμενη 6ετία (2015-2020), η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  Το Υπουργείο Υγείας αντί να υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία πριμοδοτώντας τα ιδιωτικά νοσοκομεία, όφειλε από την αρχή της πανδημίας και οφείλει να διαφυλάξει και να ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη. Όπως έγινε την περίοδο 2014-19 με τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Υγείας.

  Επίσης, το γεγονός ότι μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα» είχαμε αμέτρητους εγκλωβισμούς και αποκλεισμούς Μαρουσιωτών και άλλων συμπολιτών μας, μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος που δημιούργησαν ακόμα περισσότερα επείγοντα περιστατικά (πχ σε ασθενείς που υποστηρίζονται με οξυγόνο στην οικία τους, σε βρέφη που έμειναν χωρίς θέρμανση και τροφή κλπ), καθώς και παράλυση των συγκοινωνιών και μεταφορών στην πόλη μας και σε πολλές περιοχές της Αττικής, καταδεικνύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη λειτουργίας γενικού νοσοκομείου και νοσοκομείου για παιδιά εντός των ορίων της Βορειοανατολικής Αττικής και εν γένει διασποράς των νοσοκομείων σε διάφορα σημεία της Αττικής.

  Πολλώ δε μάλλον, σε μια χρονική περίοδο που δεν αντιμετωπίζουμε μόνο υγειονομική κρίση, αλλά και κλιματική και αναμένεται τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά.

  Το #Ενωμένο Μαρούσι, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και με αταλάντευτη την πίστη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, εν μέσω πανδημικής κρίσης, θα σταθεί σύσσωμο δίπλα στους δοκιμαζόμενους ασθενείς, γονείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που εξυπηρετούν την πόλη μας, προτείνει το ακόλουθο ψήφισμα:

  «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό, τις εν λόγω αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας συσκέφθηκε και

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ:

  Την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία και σε 24ωρες γενικές εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για τη διαφύλαξη της ίσης πρόσβασης των παιδιών του Αμαρουσίου και των όμορων δήμων στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα.

  Την επαναφορά σε πλήρη λειτουργία του Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμινγκ για τη διαφύλαξη της ίσης πρόσβασης των ασθενών του Αμαρουσίου στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα.

  Την αξιοποίηση των δημοσιων μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Αμαρουσίου και των όμορων δήμων για τους εμβολιασμούς παιδιών.

  Την επανενεργοποίηση της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και την ενίσχυση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και του Σισμανογλείου – Αμαλία Φλέμινγκ προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω της πανδημίας».