• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Από τα σκουπίδια στο ΟΑΚΑ και την οδό Μεσογείων σε φιάσκο ο κ. Αμπατζόγλου με το ΣΜΑ Μεταμόρφωσης

  Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων της πόλης είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στον κ. Αμπατζόγλου και τους συνεργάτες του.

  Η χωροθέτηση των πράσινων σημείων και των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων προϋποθέτει σχέδιο, διαφάνεια, διαβούλευση με τους φορείς & τους δημότες και αποφασιστικότητα.

  Με τον τρόπο που λειτουργούν και κινούνται ο κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργατες του κατάφεραν ένα ακόμα φιάσκο αναστατώνοντας όχι μόνο την πόλη μας αλλά και τον Δημο Μεταμόρφωσης.

  Χωρίς να έχουν ενημερώσει ή συνεργαστεί προηγουμένως με τη διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης προσπάθησαν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου στον χώρο της παλιάς “ΕΣΚΙΜΟ” με αποτέλεσμα θυελλώδεις αντιδράσεις μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για το θέμα που οδήγησαν σε ματαίωση του σχεδίου Αμπατζόγλου.

  Επιπρόσθετα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Σταθούλης σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης που συνεδρίασε εκτάκτως, τυγχάνει ως δικηγόρος που είναι στο επάγγελμα, να είναι και εκκαθαριστής της εταιρείας Eskimo.

  Αναμένουμε να το διαψεύσει αν και ούτως ή άλλως η πρακτική που ακολούθησε τόσο ο ίδιος (ενημέρωσε την οικονομική επιτροπή ότι είχε συνεννοηθεί με το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδα) όσο και ο κ. Αμπατζόγλου αποδοκιμάστηκε τελικά και σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι παράδειγμα στους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς που συντονίζει ο κ. Σταθούλης!

  Και μπορεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ Θεόδωρος Αμπατζόγλου να είναι άπειρος και μεταβατικός αλλά ο κ. Σταθούλης που είναι 15 συνεχόμενα χρόνια αντιδήμαρχος Αμαρουσίου μάλλον τον παρέσυρε σε (έναν ακόμη) τραγικό χειρισμό στην υπόθεση.

  Η προσπάθεια του Δήμου μας για δημιουργία ΣΜΑ, κατέληξε σύμφωνα με όσα είπε δημόσια ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Στρατος Σαραουδας στο να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Αμπατζογλου και να ακυρωσει τις ενέργειες για τημ εγκατάσταση του ΣΜΑ.

  Η πόλη μας χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, υψηλές επιδόσεις στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, σχέδιο για την κυκλική οικονομία, ενεργή συμμετοχή των δημοτών. Η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι έχει καταθέσει προτάσεις και σχέδιο για την διαχείριση των αποβλήτων.

  Δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου από τον κ. Αμπατζόγλου, ο Δήμος μας εξακολουθεί να λειτουργεί με τη λογική της πίσω αυλής (backyard) διατηρώντας έναν απαράδεκτο χώρο 13 στρεμμάτων συσσώρευσης απορριμμάτων στο ανατολικό Μαρούσι δίπλα στην οδό Μεσογείων κοντά σε σχολεία και σπίτια.

  Φωτογραφίες αρχείου από το χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων του δήμου Αμαρουσίου στην οδό Μεσογείων

  Ο δήμος Αμαρουσίου εκτός από το να σταθμεύει οχήματα στο ΟΑΚΑ πολλές φορές μεταφορτώνει και απορρίμματα μεταξύ οχημάτων

  Έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ απέναντι από την εγκατάσταση του τένις και δίπλα στο skatepark σε χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων μεταξύ οχημάτων και κάνει διαρκώς βήματα πίσω με χαρακτηριστικούς τους άθλιους χειρισμούς που οδήγησαν στο φιάσκο της υπόθεσης του ΣΜΑ Μεταμόρφωσης.

  Η παράταξή μας θα φέρει ξανά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προσπαθώντας γόνιμα να συμβάλει στο ζήτημα καθώς η αυτοδιοικητική ανεπάρκεια του κ. Αμπατζόγλου και των συνεργατών του κρατάνε την πόλη σε ομηρία και στασιμότητα και συχνά πυκνά εκθέτουν το Μαρούσι σε όλη την Ελλάδα με διάφορες αφορμές.