• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Απάντηση στον Παναγιώτη Σαγρή που επιτίθεται σε εκπαιδευτικούς της πόλης

  Ο κ. Παναγιώτης Σαγρής έσπευσε να απαντήσει στην ανακοίνωση της παράταξής μας #ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, με θλιβερό και αναντίστοιχο του εκπαιδευτικού και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας λόγο.
  Αντί να παραδεχτεί την πολιτική αστοχία και αβελτηρία των πράξεών του, αρκείται σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς την παράταξή μας αλλά και προς το σύλλογο των εκπαιδευτικών που κατήγγειλε και εκείνος τις ίδιες παρατυπίες, για τη λειτουργία του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου και του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου.
  Ο κ. Π. Σαγρής γνωρίζει πως εκτός από την κουζίνα που χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αίθουσα διδασκαλίας, μετά από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και του συλλόγου τους, χρησιμοποιήθηκε ως αίθουσα διδασκαλίας και η αίθουσα του γραφείου των εκπαιδευτικών του 1ου ειδικού δημοτικού.

  • Με ποιες αποφάσεις έγιναν οι παραπάνω τροποποιήσεις στη χρήση των αιθουσών κ. Π. Σαγρή ;
  • Πότε συζητήθηκαν όλα τα παραπάνω με τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εκπαίδευση των παιδιών των ειδικών σχολείων υπό φοβερά δύσκολες συνθήκες ;
  • Ο κ. Π. Σαγρής γνωρίζει πως δύο διαφορετικές σχολικές μονάδες (δημοτικό και νηπιαγωγείο) δεν αποτελούν «ίδιο σχολείο» και συνεπώς η διαχείριση των αιθουσών, μόνο με έγγραφες αποφάσεις μπορεί να αλλάξει. Εάν έχει στην κατοχή του κάποια απόφαση για ποιο λόγο δεν την κοινοποιεί στη διευθύντρια του 1ου ειδικού δημοτικού και στην προϊσταμένη του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου ;
   Ο κ. Π. Σαγρής παρότι αναρμόδιος ενεπλάκη, ως μη όφειλε, στα ζητήματα της διεύθυνσης εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στη συρρίκνωση του ειδικού δημοτικού σχολείου, στην απώλεια θέσεων εκπαιδευτικών και συνεπώς στην αύξηση των μαθητών του ειδικού δημοτικού ανά τάξη.
   Ο κ. Π. Σαγρή έχει εκτεθεί δημόσια με την απάντησή του, που δεν απαντά επί της ουσία στα ερωτήματά μας, είναι σίγουρο πως ήδη λογοδοτεί στους πρώην συναδέλφους του και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσει και στους γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων.
   Όσο για τις αίθουσες προκάτ που έχει υποσχεθεί, εδώ και δύο χρόνια, ο κ. Αμπατζόγλου στο 1ο ειδικό νηπιαγωγείο, ας φροντίσει πρώτα, πιέζοντας τη κα Κεραμέως, για την πρόσληψη ενός/μίας ακόμα αναπληρωτή/τριας νηπιαγωγού που έχει ανάγκη το σχολείο για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία του !