• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  Αμπατζόγλου Πέππας “χρυσοπλήρωσαν” εικαστική έκθεση με 6.000 ευρώ για ένα μήνα & απευθείας ανάθεση

  Συνεχίζεται το πάρτι των αναθέσεων της διοίκησης Αμπατζόγλου και μέσω Νομικών Προσώπων του Δήμου Αμαρουσίου.
  Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α.) κυρίου Νικολάου Πέππα που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», καταβλήθηκε το ποσό των 6.200 ευρώ σε εικαστικό για την πραγματοποίηση της έκθεσής της στο Μαρούσι.
  Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Πέππα για τη δαπάνη με αιτιολογία «Δαπάνες εκθέσεων στο εσωτερικό» ελήφθη στις 25/11/2021, μία εβδομάδα περίπου δηλαδή μετά από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

  Συμβαίνει δηλαδή το πρωτοφανές ο Δήμος να πληρώνει 6.000 για να παραχωρήσει αίθουσα του για ένα μήνα σε κάποιον καλλιτέχνη.

  Σε ερωτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ και μελών της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Δημήτρη Κουτσουβέλη και Κυριάκου Χάγερ σχετικά με τη συγκεκριμένη δαπάνη, ο κ. Πέππας απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά και αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στον χώρο της Ολυμπιακής Πινακοθήκης, εργασίες που αναβαθμίζουν τον χώρο γενικώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του καθώς και στο τελάρωμα των έργων της εικαστικού.
  Από πού προκύπτει η υποχρέωση της ΚΕΔΑ όμως να δαπανά το οποιοδήποτε ποσό για να προβεί σε εργασίες ώστε να υποδεχθεί τα έργα ενός καλλιτέχνη σε δημοτικό χώρο που παραχωρείται για τη διεξαγωγή της έκθεσής του, όσο καταξιωμένος και αν είναι όπως στην προκειμένη περίπτωση; Ακόμα και έτσι όμως τις εργασίες τις αναλαμβάνει ο καλλιτέχνης καταβάλλοντάς του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ή υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου; Ποιες όμως ήταν οι απαραίτητες εργασίες κ. Πέππα που έπρεπε να γίνουν και μάλιστα γιατί η απόφαση ελήφθη μετά από τα εγκαίνια της έκθεσης;

  Η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι μολονότι έχουμε άποψη για τη σκοπιμότητα της απόφασης, σεβόμενοι την τέχνη της αναδόχου δεν προχωρούμε σε δημοσιοποίηση του ονόματος της ή σε οποιαδήποτε αξιολόγηση της έκθεσης ή των έργων και αν αυτά θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν με 6.000 ευρώ για ένα μήνα.

  Το τελευταίο διάστημα έχουν χρηματοδοτηθεί  εκδηλώσεις και εκδόσεις πολύ χαμηλής εμβέλειας και ενδιαφέροντος με μεγάλα ποσά για τα οποία η παράταξή μας θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία.

  Το πρόβλημα είναι η μεθοδολογία της διοίκησης Αμπατζόγλου.
  Μετά και από αυτό το περιστατικό σπατάλης των χρημάτων των δημοτών τι έχει να πει ο κ. Αμπατζόγλου αλλά και πως επιτρέπει σε ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου να λειτουργεί ουσιαστικά με “αποφάσεις του Προέδρου”;
  Τουλάχιστον αν μπορεί να μας ενημερώσει πόσο κοστίζει το τελάρωμα..

  Ακολουθεί τα επίσημο έγγραφο: