• #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Enomenomarousi
 • #Ενωμένο Μαρούσι με τον δημότη πάντα στο επίκεντρο

  6.000 άτομα παρακολούθησαν & συμμετείχαν στη ζωντανή συζήτηση στο Facebook για πανδημία & εμβόλια

  Με μεγάλη συμμετοχή και χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η παράταξη ενωμένο Μαρούσι ζωντανά στο Facebook την Τρίτη 1/12 με θέμα «Από την πανδημία στο εμβόλιο και το αύριο»…

  Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Μαρουσιώτης Δημοσιογράφος Δαμιανός Παπαχατζής τοποθετήθηκαν

  • ο καθηγητής φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ Δημήτρης Κούβελας
  • ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι τ. αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα Αθηνών & Δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος
  • ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Γιαννακάκος
  • ο σύμβουλος επιχειρήσεων & δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Μπούρας
  • η σκηνοθέτης, ηθοποιός και “ψυχή” του θεάτρου “Διθύραμβος” κ. Έφη Νιχωρίτη
  • ο νομικός κ. Μιχάλης Χατζηαρσενίου για τα εργασιακά.

  Τη συζήτηση που διήρκεσε περίπου 2 ώρες παρακολούθησαν πάνω από 5.800 άτομα και μπορεί κανείς και τώρα να την παρακολουθήσει στη σελίδα της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” στο Facebook.

   

   

  Απαντήθηκαν περίπου 30 ερωτήσεις για την πανδημία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα φάρμακα και τα εμβόλια. Ο κ. Κούβελας μίλησε για την φιλία του με τον επίσης Θεσσαλονικέα, πρόεδρο και CEO της Pfizer κ. Αλμπέρτ Μπουρλά αλλά τόνισε ότι σημαντικότερα και από τον εμβολιασμό θα είναι τα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα ενώ από κοινού με τον κ. Γιαννάκο τόνισαν τις σοβαρές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα μπορούσε να έχει περιορίσει την έκταση της πανδημίας.

  Ο κ. Γιαννακάκος παρουσίασε την σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα στο Μαρούσι και αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Εθνικού συστήματος υγείας καλώντας όλες και όλους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

  Ο κ. Βασίλης Μπούρας αναφέρθηκε στις πληγές που άνοιξαν οι παλινωδίες στις επιλογές της Κυβέρνησης στους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις ενώ με την ιδιότητα του ως γενικού γραμματέα της ανώτατης συνομοσπονδίας μαθητών και γονέων Ελλάδας μίλησε για ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς (μάσκες, αίθουσες) αλλά και τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης.

  Η κ. Έφη Νιχωρίτη μίλησε για τιμωρητική διάθεση της πολιτείας απέναντι στον πολιτισμό και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες αλλά και εργαζόμενοι στον πολιτισμό και τον αθλητισμό ευρύτερα. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να μιλήσει με τους καλλιτέχνες της πόλης και να μη διοργανώνει φεστιβάλ αμφιβόλου ποιότητας και ανύπαρκτου αποτυπώματος.

  Ο κ. ΜιχάληςΧατζηαρσενίου μίλησε για τις εργασιακές σχέσεις που μπήκαν, με τις νομοθετικές επιλογές της κυβέρνησης, σε μία περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας ενώ στάθηκε στην έλλειψη διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας με πρόσχημα τον κορονοϊό.

  Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Καραμέρος αφού εξέφρασε τη λύπη του για τους περίπου 100 νεκρούς κάθε μέρα από την πανδημία επισήμανε ότι έλλειψαν τα τεστ όταν έπρεπε και στοχοποιήθηκαν μερίδες της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως οι νέοι, ενώ παραμερίστηκε η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις.

  Δημιουργήθηκαν νόμοι εξπρές για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις (μέσω αποφάσεων των δήμων της περιφέρειας της Κυβέρνησης). «Όλα αυτά κρύφτηκαν κάτω από το επικοινωνιακό πέπλο της κρίσης που καλύπτει κάθε άλλο ζήτημα. Έχει επιβληθεί ένα σιωπητήριο τόσο γενικευμένο που η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά την μεταπολίτευση έχει μετατραπεί σε αναφορά απλών αριθμών χωρίς όνομα και χωρίς πρόσωπο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι καταπατούν με θράσος τα μέτρα για τα οποία μας κουνούν το δάχτυλο και μας επιβάλλουν πρόστιμα. Όλα αυτά, μαζί με τις ανεπάρκειες στη διαχείριση κρύβονται κάτω από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης» ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «Υπήρξαν επιλογές ως προς τις οποίες δύσκολα θα μπορούσε να πιστέψει κανείς πώς γίνονταν με την έγκριση η την υπόδειξη των επιστημόνων» Ο κ. Καραμέρος άσκησε κριτική και στη δημοτική αρχή για ανυπαρξία σε όλα τα επίπεδα καλώντας την να μην μένει άλλο απαθής και να συμμετάσχει τουλάχιστον στο σχεδιασμό για τα εμβολιαστικά κέντρα όπως συμβαίνει με την αυτοδιοίκηση σε άλλες χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. «Εμείς μορούμε να τους βοηθήσουμε με προτάσεις όπως κάναμε και πριν το δεύτερο λοκντάουν. Ας μην έχουν μόνο και μονίμως στο μυαλό τους ποιες απευθείας αναθέσεις και που θα κάνουν με πρόσχημα τον κορονοϊό την ώρα που πεθαίνει κόσμος»

  Το #Ενωμένο Μαρούσι προγραμματίζει και νέα διαδικτυακή συζήτηση ανοιχτή σε όλες και όλους του δημότες του Αμαρουσίου και των γύρω περιοχών σε νέα ημερομηνία πριν από τα Χριστούγεννα.